НУБіП – середовище твого розвитку

7 квітня 2023, 10:50

«Лідерів супроводжує успіх!» – під таким гаслом кафедра педагогіки зустріла абітурієнтів у День відкритих дверей, який відбувся 06.03.2023 року у Національному університеті біоресурсів та природокористування. Зустріч та презентація факультетів і спеціальностей відбувалася в форматі живого спілкування з викладачами та студентами.

Зустріч розпочав завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук Руслан Сопівник, який привітав учасників заходу та ознайомив майбутніх студентів з основними напрямами роботи кафедри педагогіки, особливостями освітніх програм та міжнародних проєктів. Гості на власні очі побачили сучасне обладнання, матеріальну базу, навчально-методичне забезпечення, яке використовується для надання освітніх послуг здобувачам освіти спеціальності 015.37 «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології». Увага акцентувалася на тому, що кафедра педагогіки має акредитовану ОПП «Професійна освіта», яку студенти називають «Double Happiness» – подвійне щастя. Вступаєш один раз – отримуєш подвійний виграш (подвійний диплом)! Яким чином? Навчання за цією програмою передбачає оволодіння студентами не тільки психолого-педагогічними знаннями, м’якими, соціальними, надпрофесійними навичками (soft skills), але і ґрунтовними знаннями у галузі агропромислового комплексу та технологій сільського господарства, а також харчових технологій. Усе це відриває широкі можливості для працевлаштування на сучасному ринку праці, самореалізації у сфері професій майбутнього як соціономічного, так і біономічного типу.

Серед таких посад і професій, які будуть на гребні актуальності до 2030 року, статистичними дослідженнями виокремлено наступні: модератор, розробник освітніх траєкторій, тьютор, організатор проектного навчання, координатор освітніх онлайн-платформ, ментор стартапів, ігромастер, тренер із майнд-фітнесу, менеджер з етичних питань, консультант цифрової реабілітації, компаньйон для літніх людей, куратор особистої пам'яті, менеджер подорожей у віртуальній реальності, спеціаліст з дитячої ментальної безпеки, сіті-фермер, спеціаліст з біоетики та інші.

Гостей із різних куточків Києва та області, які мали можливість взяти участь у заході у режимі офлайн, зустрічали викладачі кафедри к.п.н., доцент Леся Маценко, д.п.н., професор кафедри Наталія Гречаник, д.п.н., професор Оксана Васюк.

Далі абітурієнти змогли взяти участь у коучинговій грі «Сходинки професійного самовизначення», автором та ведучим якої була доктор філософії, старший викладач кафедри педагогіки Надія Діра. Мета коучингової гри – визначити свій професійний шлях, для якого характерні диференційовані уявлення про світ професій, ситуативні уявлення про внутрішні ресурси, формування адекватних професійних намірів і планів та реалістичного образу себе як фахівця з майбутнього. Технічну сторону проекту забезпечував старший лаборант кафедри Василь Костинюк.

Гра зацікавила студентів, сприяла можливості самоаналізу, пройшла у дружній та творчій атмосфері.

Гостей-майбутніх студентів чекала дуже цікава зустріч із доктором педагогічних наук, професором кафедри педагогіки Олександром Кучаєм.

Він запропонував абітурієнтам зануритися у світ інформаційних технологій, віртуальної реальності, штучного інтелекту. На цьому заході Олександр Кучай та асистент кафедри Павло Андрусик розкрили та продемонстрували шляхи використання ІТ в освітньому просторі та різних життєвих ситуаціях, запропонували молоді цікаві лайфхаки з використання сучасних гаджетів і девайсів. Павло Андрусик , до речі, доклав зусиль для облаштування і технічного забезпечення лабораторії інформаційних технологій в освіті, що дало змогу вступникам апробувати можливості сенсорної дошки, поринути у світ віртуальної реальності та попрацювати за моніторами потужної комп’ютерної техніки.

Під час брейк-кави абітурієнти мали змогу поспілкуватися зі студентами НУБіП, які були помічниками-модераторами заходу і щедро ділилися своїми спогадами і позитивними відгуками про переваги навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України.

Серед таких студентів варто виділити наступних: Касапенко Максим, Стринаглюк Віталій, Боюк Денис, Майборода Аліна, Єрмоленко Альвіна, Крутько Маргарита, Лопотуха Інна. Наша молодь надала абітурієнтам цікаві відомості про функціонування органів студентського самоврядування, колективи художньої самодіяльності, спортивні секції, які функціонують у НУБіП, особливості студентського життя, дозвілля та навчання.

У ході профорієнтаційних заходів Дня відкритих дверей НУБіП України на кафедрі педагогіки було прийнято понад 150 абітурієнтів, які захоплено розповідали про свої плани і наміри у виборі професій, цікавилися у професорів і доцентів кафедри, які спеціальності будуть ліквідні в еру цифрових технологій, розвитку штучного інтелекту та робототехніки у близькій та віддаленій перспективі.

Учасників заходу було запрошено до участі у захоплюючому квесті, локаціями якого були різні кафедри гуманітарно-педагогічного факультету. Модератор групи майбутніх студентів спеціальності Професійна освіта, старший викладач кафедри педагогіки, к.п.н. Лідія Чередник разом із помічниками-студентами 1 курсу Артемом Дацюком, Вікторією Ковальчук, Оксаною Мельник, Анастасією Кудрею провели абітурієнтів студентськими стежками, навчальними корпусами, цікавими місцями університетського кампусу. На локаціях абітурієнти не тільки знайомились із майбутніми викладачами та навчальними аудиторіями, але і виконували різні завдання, які занурювали їх в атмосферу майбутнього студентського життя.

Паралельно для гостей нашого університету проводилася безпрограшна Лотерея Надії, призами якої були майстер-класи, індивідуальні уроки від професорів і доцентів кафедри педагогіки з лідерства, комунікації, коучингу, SMM – менеджменту в освіті, командоутворення, технологій прихованого впливу та протидії маніпуляціям.

Закінчився захід врученням подяк та пам’ятних призів учасникам заходу, які виявили свої здібності та знання на локаціях.

Захід пройшов в атмосфері взаємної зацікавленості, поваги та ввічливого ставлення. До пізнього вечора викладачі кафедри отримували повідомлення із теплими і щирими словами подяки від учасників заходу.

Віримо у подальшу співпрацю та залишаймося відкритими для усіх, хто прагне Перемоги!

  

Асистент кафедри педагогіки к.п.н.
Ольга Сироєжко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook