Автопілот: Випробування найновітнішої системи автоматичного керування трактором

7 квітня 2023 року
НУБіП України

Діджиталізація сільського господарства набрала обертів за кордоном, та вже освоюється в Україні. Системи точного землеробства, якы прийшли в Украъну, дозволяють знизити витрати на добрива, пальне, посівний матеріал, засоби для захисту рослин.

 

 

Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, як ведуча кафедра з цифровізації та інтелектуалізації технологічних процесів виробництва продукції рослинництва на базі тракторів, як загального так і універсально-просапного типу, перша в Україні проводить серію випробувань найновітніших систем автоматичного керування трактором, які тільки планують імпортувати в Україну. Інженерами компанії Titan Machinery встановлено обладнання для автопілотування трактору Claas Axion, за допомогою якого керування трактором відбувається в автоматичному або напівавтоматичному режимах з мінімальним втручанням водія. Випробування автопілота проводяться на дослідних полях агрономічної дослідної станції. За результатами досліджень буде зроблено висновок про доцільність імпорту зазначеної технології даних виробників в Україні.

 

 

Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів дякує за плідну співпрацю компанії Titan Machineryта особисто керівнику відділу Точного землеробства Максиму Романовському.
 

Асистент кафедри
тракторів, автомобілів
та біоенергоресурсів
Юліана КОЛЄСНІК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook