Механіко-технологічний факультет відкриває двері молодому поколінню

7 квітня 2023 року
   Не секрет, що вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту. Традиційно, у весняний період, перед кожним абітурієнтом загострюється проблема вибору навчального закладу і спеціальності, для опанування першого або другого рівнів вищої освіти. Щоб вибір закладу вищої освіти, мав позитивний результат, випускникам шкіл, ліцеїв і коледжів, варто визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями, провести моніторинг освітніх пропозицій та, обов’язково, відвідати «Дні відкритих дверей» тих закладів, які викликають зацікавленість.
   Статистично, в першу чергу, потенційних абітурієнтів цікавлять: якість реалізації освітніх програм, доступність форми навчання, рівень акредитації закладу і його престижність. За словами минулорічних вступників, саме за такими критеріями вони обрали Національний університет біоресурсів і природокористування України.

   
   Наразі, кожен факультет університету, максимально піклується про якісний набір майбутніх здобувачів вищої освіти, бажаючи прийняти на навчання тих молодих людей, які свідомо пов’язують своє становлення, із визначеною освітньою програмою та спеціальністю. Якщо випускники коледжів, вже мають обрану спеціальність і для здобуття вищої освіти, в основному, шукають, лише, навчальний заклад, то випускники шкіл – мають абстрактні уявлення, про самі спеціальності та освітні програми.

   У рамках «Дня відкритих дверей», з метою якісного формування рис майбутнього фахівця та висвітлення перспектив навчання, 6 квітня 2023 року, механіко - технологічний факультет зустрів майбутніх абітурієнтів, яких приваблює освіта, у інженерній та транспортній галузях діяльності суспільства.

   У заході взяли участь 92 випускники шкіл, гімназій, ліцеїв та коледжів Київської, Черкаської, Чернігівської, Вінницької, Житомирської і Кіровоградської областей України.
   З вітальними словами, до потенційних вступників та всіх учасників заходу, звернувся ректор університету, випускник факультету та кращий міністр освіти і науки незалежної України Станіслав Ніколаєнко. Ректор побажав абітурієнтам бути успішними, вибрати професію до душі і здобути освіту в одному з найкращих університетів країни.
   Керівництво факультету, завідувачі кафедр та представники органів студентського самоврядування, висвітлили потенційним абітурієнтам, основні напрямки, засоби та інструменти формування інженерних і транспортних фахівців, в умовах механіко-технологічного факультету.

   Декан Вячеслав Братішко розповів гостям про освітній процес, структуру факультету, його видатних випускників, які є відомими особистостями у політичному, громадському і науковому просторах України та світу. Майбутнім абітурієнтам, були окреслені спеціальності, за якими факультет проводить освітню діяльність. У вступній кампанії 2023-2024 навчального року, на ОС «Бакалавр», факультет здійснює набір за трьома освітньо-професійними програмами: «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт». Щороку факультет разом з радою роботодавців забезпечує робочими місцями, всіх своїх випускників, у провідних вітчизняних та зарубіжних компаніях. Отже, забезпечення якісної підготовки фахівців – це відповідальність факультету, перед роботодавцями та перед студентами, на що звертається потужна увага.

   Заступники декана Ігор Сівак та Оксана Ачкевич відмітили, що стратегія факультету спрямована на залучення до навчання якісних, свідомих, цілеспрямованих випускників, які мають потяг, до інженерної освіти і ставлять за мету, особистий розвиток та пристойну роботу в аграрній чи транспортній галузях нашої країни або зарубіжжя. Філософія факультету, сконцентрована на побудові стійкої особистості студента, до якої додаються фахові знання – це основний важіль, у багатогранній підготовці успішного і кмітливого інженера.
    Завідувачі кафедр Юрій Гуменюк, Василь Хмельовський, Лілія Савченко, Євген Калінін та Іван Роговський представили гостям навчальні лабораторії факультету, матеріально - технічну та організаційні бази своїх підрозділів, забезпечення, можливості і перспективи освітнього процесу. Молоді люди, мали можливість, відчути себе операторами електричного трактора, сконструйованого магістрантами спеціальності «Агроінженерія», на кафедрі тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів. Також, гості відвідали кафедру військової підготовки університету.

    В процесі знайомства з факультетом, майбутні абітурієнти ставили багато запитань і висловлювали позитивні враження. Видно, що гостей цікавить необхідність пізнання факультету, як закладу майбутнього навчання.
   Бажаємо молодим людям вдало зорієнтувати свій професійний світогляд, вірити у свої сили, відкривати в собі, нові зацікавленості та успішно вступити, до лав механіко - технологічного факультету, в мирній і процвітаючій Україні.

 

Ігор Сівак, заступник декана механіко – технологічного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook