В оновленій навчальній лабораторії фізіології рослин вже практикуються студенти

7 квітня 2023 року
  На нещодавній нараді ректора університету Станіслава Ніколаєнка із завідувачами кафедр йшлося про подальший розвиток освіти і науки у складні часи для нашої держави, а також представлено матеріально-технічну базу двох факультетів – агробіологічного і захисту рослин, біотехнологій та екології. Серед представлених оновлених лабораторій останнього – лабораторія фізіології рослин кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики.

  — Колеги ознайомилися з нашою оновленою сучасною лабораторією. Завдяки підтримці ректорату за короткий час капітально відремонтовано навчальну аудиторіїю №56, яка перебувала в аварійному стані після затоплення, – говорить завідувачка кафедри Світлана Прилуцька. – Наші колеги креативно і, головне, вчасно облаштували та підготували її до навчального процесу в очному форматі. За кошти спонсорів придбано та встановлено світлозахисні жалюзі на вікна і великий проекційний екран. Крім того, лабораторію укомплектували одноразовим лабораторним посудом, хімічними реактивами, дозаторами і обладнанням, яке надали колеги з Технічного університету прикладних наук м. Вільдау (Німеччина) як благодійну допомогу.

  Зараз тут викладаються дисципліни «Фізіологія рослин», «Фізіологія рослин з основами біохімії», «Біологія лікарських рослин» для майбутніх біотехнологів, агрономів, захисників рослин, садівників та виноградарів, лісівників. А навчати є на чому: сучасне обладнання – світлові мікроскопи, торсійні та аналітичні ваги, рН-метри, центрифуги, водяні бані, магнітні мішалки, спектрофотометри – забезпечують виконання студентами лабораторних робіт, перших наукових досліджень з оцінки активності антиоксидантних ензимів, вмісту пігментів, морфометричних параметрів у сільськогосподарських рослин за дії абіотичних та біотичних чинників.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook