Повернення до рідних стін: профорієнтаційна зустріч у Прилуцькому ліцеї №9 Прилуцької міської ради Чернігівської області

6 квітня 2023 року

    В середу, 5 квітня 2023 року, в Прилуцькому ліцеї №9 Прилуцької міської ради Чернігівської області відбулася цікава та корисна профорієнтаційна зустріч. Особливістю зустрічі стала те, що її провів випускник ліцею 2003 року – Вячеслав Васюк, який успішно знайшов своє покликання та професію. Під час зустрічі він поділився своїм досвідом вибору професії та корисними порадами з цих питань з учнями 11 класу. Розповідь Вячеслава була особливо цікавою та інформативною, оскільки вона була побудована на основі його особистого досвіду, а не на загальноприйнятих стереотипах і уявленнях про професії.

    Під час презентації та розповіді учням була представлена інформація про професію інженера-енергетика з особливим акцентом на спеціальність    141 - електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, освітньої програми "електроенергетика, електротехніка та електромеханіка". Було зазначено актуальність та важливість даної професії в сучасних умовах, зокрема в контексті складної ситуації в енергетичній галузі України, а також перспективи розвитку спеціальності в найближчому майбутньому. Особливий інтерес учнів викликали питання щодо вступу до Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження, прохідного балу, можливості навчатися за бюджетною формою навчання, а також отримання додаткових балів після консультаційно-підготовчих курсів, які проводяться на базі НУБіП України з огляду на попередню вступну кампанію.
Майбутні випускники були проінформовані про багато переваг, які пропонує НУБіП України та ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження для своїх студентів під час навчання. Акцент зроблено на таких можливостях, як участь в програмі отримання подвійних дипломів, працевлаштування та навчання одночасно у провідних енергетичних компаніях України за дуальною формою, стажування за кордоном, а також отриманні престижних робочих місць у провідних компаніях, з якими наш інститут має відповідні угоди.
    Було проінформовано, що випускники мають можливість записатися на підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань, які дозволяють отримати до 10 балів при вступі до університету. Крім того, було повідомлено про проведення Всеукраїнських олімпіад, які можуть допомогти у професійній орієнтації випускників шкіл. Виконання тестових завдань олімпіади дозволить перевірити свій рівень знань перед складанням Національного мультипредметного тесту, який є основним критерієм відбору під час вступної кампанії у 2023 році.
    Майбутні випускники ліцею та їх батьки отримали офіційне запрошення на День відкритих дверей, що відбудеться 6 квітня в НУБіП України.
Важливо висловити подяку директору Прилуцького ліцею № 9 Прилуцької міської ради Чернігівської області, Наталії Симоненко, за співпрацю та організацію даної зустрічі.
    Хочу висловити щирі слова вдячності за теплу зустріч і можливість зустрітися зі своїми колишніми викладачами. Для мене було дуже приємно повернутися до стін, де провів найкращі роки свого життя та здобув важливі знання та навички. Бажаю Прилуцькому ліцею № 9 Прилуцької міської ради залишатися невичерпним джерелом знань та натхнення для нових поколінь учнів. Нехай кожен випускник зберігає приємні спогади про свої роки в ліцеї та знайде у них джерело мотивації та успіху.
 
Васюк В.В.
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook