День відкритих дверей – весняна традиція кафедри соціальної роботи та реабілітації

8 квітня 2023, 13:25
         7 квітня 2023 року викладачі та студенти кафедри соціальної роботи та реабілітації провели щорічний весняний День відкритих дверей та щиро відкрили свої двері перед майбутніми студентами, щоб краще познайомитись із тими, хто планує обрати за покликом серця спеціальність «Соціальна робота».
Цього року до Дня відкритих дверей долучились учні багатьох закладів середньої освіти, зокрема ліцеї №3 та №4 Ладижинської міської ради Вінницької області.
 
 
Ірина Сопівник, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації, доктор педагогічних наук, доцент звернулась до майбутніх абітурієнтів з вітальним словом, радо зустріла тих, кого зацікавила перспектива навчатись за спеціальність майбутнього «Соціальна робота», коротко розповіла про переваги навчання, можливість отримати «подвійний диплом», співпрацю з радою роботодавців.
 
Модератором заходу вже за традицією була Руслана Білик, старший викладач кафедри, яка професійно керувала програмою заходу та креативно розпалювала інтерес в учнів до онлайн-заходу.
  
Спочатку вирішили піти козирем та познайомити абітурієнтів з однією з найкращих викладачок Інною Осадченко, доктором педагогічних наук, професоркою кафедри, заняттями якої захоплюються наші студенти. Інна Іванівна дуже швидко зорганізувала всіх учнів до спільного складання казки про перемогу України, яку чекає кожен українець.
Ірина Демченко,доктор педагогічних наук, професорка кафедри, продовжила знайомити учнів з освітньою програмою «Соціальна робота», що передбачає підготовку компетентних конкурентоспроможних на ринку праці фахівців, здатних управляти суспільними соціальними змінами в організаціях, громадах, соціальних групах, миттєво діяти у надзвичайних ситуаціях природного і техногенного характеру, що сприятиме їх самореалізації у професії, подальшій освіті та самоосвіті. Ірина Іванівна зазначила про підвищення актуальності професії соціального працівника після повномасштабного вторгнення РФ. На підтвердження цього, варто наголосити на Національній програмі психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яка впроваджується за ініціативою першої леді України Олени Зеленської. Це органічне продовження ініціативи «Без бар’єрів», адже спрямована також і на ліквідацію будь-яких бар’єрів, спричинених наслідками війни для психічного здоров’я українців.
Далі модератор запропонувала присутнім абітурієнтам спробувати себе в ролі студента, бо про лекційні та практичні заняття можна вічно слухати від друзів-студентів, а от самому відвідати можна було на Дні відкритих дверей кафедри соціальної роботи та реабілітації. Тому кожен учень став безпосереднім учасником невеличкого анонсу заняття з дисципліни «Тренінг комунікативності та асертивності», щоб підвищити свою комунікативну компетентність та розвинути навички асертивної поведінки. Кожен учасник заходу зміг відчути себе поетом та вписати своє слово у спільний вірш про Україну, нашу перемогу та важливість соціальної роботи, а Інна Осадченко вміло продекламувала його перед онлайн-аудиторією. І ми не могли не поділитись з Вами.
Єдність, квіти, мирне небо, Україна - вчити
Щастя, шоколад, посмішки, незалежність робити
Радість, мир, спокій, гордість творити
Україна, свято, соціальна робота – любити!
Звичайно, програмою заходу було передбачено і спілкування абітурієнтів із студентами, які з радістю поділились уже своїм досвідом та враженнями від навчання за спеціальністю «Соціальна робота». Так, другокурсник Андрій Галанін розповів про його мікс очного та дистанційного навчання, поділився спогадами з вивчення дисципліни «Валеологія», згадав про проходження практики в Київському міському центрі ґендерної рівності, запобігання та протидії насильству, де отримував багато цікавих завдань. На завершення Андрій сказав: «Якби мені прийшлося ще раз вступати до університету, то я б знову обрав би НУБіП України та спеціальність «Соціальна робота» у своєму першому пріоритеті».
Анастасія Сафонова, студентка 2-го курсу, підхопила естафету від Андрія та продовжила знайомитись з майбутніми студентами, розповіла про підтримку викладачів та університету загалом під час очного та дистанційного навчання в умовах війни. Анастасія із захопленням згадала як разом із куратором Альоною Альтановою відвідали Національну спілку журналістів та мали змогу прогулятись вуличками Києва.
Третьокурсниця Анна Єфремова звернулась до абітурієнтів такими словами: «Соціальна робота - це про роботу в системі «людина-людина». В такий складний час для нашої країни і для нас усіх, соціальна робота стала однією з найважливіших професій. Сьогодні в нашому суспільстві є безліч соціальних проблем, які потрібно вирішувати, мотивувати людей покращувати якість свого життя. Звичайно, тільки якісна освіту дасть тобі можливість стати кваліфікованим працівником і професіоналом своєї справи. І я впевнена, що саме наш університет стане найкращим місцем, яке дасть вам можливості різнобічно розвиватися, отримати не тільки теоретичні знання, а й опанувати практичні навички. В процесі нашого навчання ми вивчаємо безліч цікавих дисциплін, які допоможуть нам у майбутній роботі. Наприклад, ми вивчали дисципліну «Організація дозвіллєвої діяльності», де практикували проводити різноманітні ігротеки для дітей в нашому ботанічному саду, вчилися їх розуміти, працювати з інвентарем.Хочу також сказати за наших прекрасних викладачів, які завжди допоможуть, організують класні заходи та підтримають в будь-яких ідеях. Ми проводимо безліч цікавих заходів, в яких організаторами є студенти та викладачі, багато з них відбуваються в нашій «кімнаті релаксу», де дуже крута атмосфера». 
І звичайно ж, з вершини свого досвіду студентського життя Каріна Сирова, студентка 4-го курсу, не тільки підсумувала загальні враження про навчання та студентське життя, але й розповіла про можливість отримати «подвійний диплом» в Поморській академії в Слупську (Польща), якщо ти є студентом спеціальності «Соціальна робота» в НУБіП України.
Завідувач кафедри Ірина Сопівник підвела підсумок Дня відкритих дверей, запросила до великої родини кафедри та нагадала про умови реєстрації та складання НМТ, важливість якісного написання мотиваційного листа, детально розповіла про важливі нюанси вступу на спеціальність «Соціальна робота» в НУБіП України.
До зустрічі в університеті, наші майбутні соціальні працівники!
 Старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації
Каріна ВЛАСЕНКО
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook