Члени гуртка "Агротурист" презентували свої роботи на всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

6 квітня 2023 року

     Члени гуртка "Агротурист" відповідно до листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 30.01.2023 р. № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» та з метою розвитку студентської наукової діяльності в структурних підрозділах університету підготували наукові роботи на всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт.
    Мета проведення конкурсу є сприяння реалізації здібностей обдарованих студентів, стимулювання їх до творчого самовдосконалення, розкриття та використання наукового потенціалу.
   Креативну та інноваційну роботу в науковому плані представила студентка 4 курсу 1 групи спеціальності «Туризм» Карина Теплюк на тему: «Формування стратегії розвитку смарт-туризму м. Києва». В даній науковій роботі досліджено теоретичні аспекти формування стратегії розвитку смарт-туризму, розглянено склад та структура смарт-туризму. Охарактеризовано стан туристичного розвитку у м. Києві та розвиток смарт-туризму м. Києва. Надано пропозиції щодо формування стратегії розвитку смарт-туризму м. Києва та спрогнозовано очікувані результати від впровадження стратегії розвитку смарт-туризму м. Києва.


      Сучасний стан та перспективи розвитку релігійного туризму в Україні досліджувала студентка 2 курсу 1 групи Лада Хоруженко. Висвітлено актуальність використання історико-культурної спадщини як ресурсної основи релігійного туризму. Виявлено та систематизовано теоретико-методологічні основи нового альтернативного виду туризму – релігійного туризму, його потенційні можливості та територіальний аспект розвитку. Запропоновано конкретні рекомендації щодо перспективного розвитку релігійного туризму України.


     Розвиток туристичного потенціалу Київської області охарактеризувала студентка 4 курсу 2 групи спеціальності "Туризм» Вікторія Арнаут. Увагу сконцентровано в роботі на теоретичних основах розвитку туристичного потенціалу території, охарактеризовано його чинники, проаналізовано туристичний потенціал Київської області та запропоновано новий туристичний маршрут, актуальний в умовах сьогодення.

      Цікаву з наукової точки зори роботу представила студентка 2 курсу 1 групи спеціальності "Туризм" Ангеліна Шелестюк на тему "Медичний туризм як актуальний тренд повоєнного розвитку сфери туризму в Україні". В роботі розглянуто теоретичні основи, функції та наведено методичні підходи до класифікації медичного туризму як одного з напрямів туристичної діяльності. Оцінено сучасний стан розвитку медичного туризму в Україні. Визначено актуальні проблеми та перспективи розвитку медичного туризму як актуального тренду повоєнного розвитку сфери туризму в Україні.


    Анастасія Проценко, студентка 4 курсу 2 групи спеціальності "Туризм» представила цікаву наукову роботу на тему: «Просування дитячого та молодіжного туризму в Україні». В роботі проаналізовано та узагальнено існуючі визначення дитячого та молодіжного туризму, проаналізовано сучасний стан дитячого та молодіжного туризму та охарактеризовано актуальні маршрути на сьогоднішній день в цьому сегменті туризму.

      Заслуговує на увагу робота Тетяни Маковської студентки 3 курсу 1 групи спеціальності "Туризм" на тему "Сільський зелений туризм як перспективний напрям розвитку у повоєнний період»". Розглянуто теоретичні основи, функції та наведено методичні підходи до класифікації сільського туризму, як одного з напрямів туристичної діяльності. Оцінено сучасний стан розвитку сільського туризму в Україні та у повоєнний період. Визначено актуальні проблеми та перспективи розвитку сільського туризму.

 

      Дарина Бортнік, студентка 4 курсу 2 групи спеціальності «Туризм» представила гуртківцям наукову роботу на тему: «Формування туристичного іміджу України на ринку зарубіжних країн". В роботі розкрито Сутність поняття іміджу країни та його роль у структурі туристичного ринку, охарактеризовано структуру та основні елементи туристичного іміджу та принципи і шляхи його формування. Проаналізовано сучасні позиції України на світовому туристичному ринку та ресурси, які формують туристичні імідж України.


       Анна Тимошенко,  студентка 3 курсу 2 групи спеціальності «Туризм» представила гуртківцям наукову роботу на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку гірськолижного туризму в західному регіоні Україні". В роботі розглянуто теоретичні засади розвитку гірськолижного туризму в Західному регіоні України. Досліджено економічну сутність і роль туристичних систем у складі регіональної економіки. Узагальнено теоретичні підходи щодо сутності гірськолижного туризму. Проаналізовано сучасні компоненти регіональних туристичних систем та тенденції їх розвитку у трансформаційний період. Охарактеризовано стан туристичної інфраструктури у складі гірських територіальних систем та її вплив на модернізаційні процеси у воєнний час. Окреслено шляхи удосконалення інституціонального середовища у сфері розвитку гірськолижного туризму. Сформульовано методичні підходи до застосування регіональних гірськолижних туристичних комплексів.

        Представлені наукові роботи оригінальні, актуальні, а студенти проявили ерудицію та креативність при їх написанні в такий важкий час.
     Кращі 4 студентські наукові роботи були відібрані комісією і рекомендовані до участі у II етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей і спеціальностей у 2022-2023 навчальному році.
      Бажаємо гуртківцям, чиї роботи відібрані до участі у 2 турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт нових творчих звершень і перемог! Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і реалізовувати себе!!!


Ірина Кудінова,
керівник гуртка "Агротурист"


 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 



 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook