Участь кафедри філософії та міжнародної комунікації у загальноуніверситетському Дні відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій та ліцеїв

8 квітня 2023, 19:41

 Щороку наш університет щиро відкриває свої двері перед майбутніми студентами, щоб поближче познайомитись із тими, хто обрав за покликом серця наш заклад освіти. А випускники шкіл, ліцеїв та гімназій хоча б на кілька годин мають унікальну можливість відчути атмосферу найкращого навчального закладу, завітати до просторих і затишних авдиторій, побачити, як відбувається навчання «із середини».

   6 квітня 2023 року університет гостинно зустрічав абітурієнтів як в онлайн форматі так і очно. Теплим словом привітав майбутніх студентів ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, презентувавши загальні здобутки університету, акцентувавши увагу на чисельних перевагах навчання в НУБіП України.

  Після завершення загальноуніверситетського інформаційного блоку абітурієнти-гуманітарії мали можливість познайомитись безпосередньо з гуманітарно-педагогічним факультетом. Цьогоріч гостями Дня відкритих дверей нашого факультету стали близько трьохсот абітурієнтів з навчальних закладів міст Києва, Броварів, Бучі, Ірпеня, Вишгорода, Конотопа, Переяслава, Фастова, Шепетівки та Київської, Черкаської, Полтавської, Хмельницької, Сумської, Кіровоградської областей. До онлайн-зустрічі приєднались наші майбутні абітурієнти з Херсонської області.
   З вітальним словом до гостей заходу звернулась декан Інна Савицька, яка розповіла про спеціальності та освітні програми факультету, умови та переваги навчання, матеріально-технічну базу, можливості для всебічного розвитку студентів, організації дозвілля та студентського життя.

    Майбутні вступники неабияк зацікавилися спеціальностями факультету. Молоді люди ставили низку питань: про прохідний бал при вступі, гуртожитки, формат навчання, про укриття, а також просили докладно охарактеризувати ту чи спеціальність. Відповідь на останній запит випускники шкіл знайшли, подорожуючи кафедрами, які «трансформувалися» у станції.
   Абітурієнтам була запропонована ігрова технологія ознайомлення з майбутньою alma mater: учасники квесту «ГУМАНІТАРІЙ-Я!» у супроводі викладачів рухались «станціями», кожна з яких репрезентувала собою одну з дев’яти випускових кафедр гуманітарно-педагогічного факультету. Всі учасники заходу були поділені на 9 команд по 25-30 осіб - і розпочалися змагання! Отож, знайомимо вас із філософською локацією профорієнтаційного квесту.

      Станція «Філософія»: Пізнай себе, природу, соціум!
 На кафедрі філософії та міжнародної комунікації була облаштована локація «Філософ», модератором якої була завідувач кафедри Валентина Культенко. Оскільки кафедра відповідальна за підготовку фахівців спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», то завдання квесту були присвячені темі політики та дипломатії. Так, наша кафедра запропонувала школярам в ігровій формі вгадати портрети президентів України та світу. Спілкування проходило весело та у невимушеній атмосфері.

 

   Емоції абітурієнтів зашкалювали тоді, коли вони впізнавали портрети українських та іноземних очільників держав, давали правильні відповіді на різні запитання, на кшталт: яка українська страва є об’єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, хто з президентів США знімався у фільмі «Один дома», яка країна є банкіром всієї планети.

   Найспритніші та найкмітливіші отримували шоколадні медалі та смаколики. Загалом атмосфера панувала дружня та весела, іноді з порушенням дипломатичного протоколу та етикету. Абітурієнти, батьки та вчителі були задоволені таким неформальним і, одночасно, пізнавальним дійством.
      Всі учасники квесту, і дорослі й діти, були втомлені, але задоволені й щасливі. Проте свято б не відбулося, якби цьому не передувала ретельна й глибока підготовка заходу, розробка завдань та матеріалів. Тут варто відзначити командну роботу відповідальних осіб від кафедри за профорієнтаційну роботу Аліни Супрун та Олександра Харчука.  Приємно, що відповідальну й креативну роль на себе взяли наші талановиті колеги: Світлана Гейко, Олена Лаута, Ірина Матвієнко, Тетяна Кичкирук, Оксана Притика. Також велика роль в успішному проведенні заходу належить модераторам-співробітникам кафедри Катерині Барановській та студентам-міжнародникам 1 року навчання, Дмитру Овдію, та Софії Семеро, які пробігли разом зі своїми командами всю дистанцію квесту - від старту до фінішу!
   Станція призначення – гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП!
   Отже, гуманітарно-педагогічний факультет залучив до знайомства з різними професіями найталановитіших і глибоко мотивованих абітурієнтів. Випускники дізналися про переваги та «родзинки» навчання, що допоможуть майбутнім студентам не лише оволодіти фаховими знаннями та навичками, а й збагатити їх естетичну й соціальну культуру, сприятимуть реалізації їх творчих задумів.
   Загалом, цей День відкритих дверей став справжнім святом для випускників, їхніх батьків, учителів, викладачів і студентства університету. Під час підведення підсумків найактивніші, найвитриваліші учасники квесту, які змогли дійти до кінцевої станції, отримали грамоти, подяки, призи, з рук декана факультету Інни Савицької, а завідувачі кафедр, викладачі факультету та модератори квесту побажали майбутнім абітурієнтам здійснення найзаповітніших мрій та зустрічі на Посвяті в першокурсники.

 

    День відкритих дверей продемонстрував командний дух колективу гуманітарно-педагогічного факультету, «підсвітив» у 3D форматі нові ідеї та задуми. Сподіваємось, що отримані інформація та враження, а також інтерес і почуття, які зародились у наших гостей у цей день, трансформуються у свідомий вибір найцікавіших і найсучасніших професій, які пропонує вічно молодий 125-річний НУБіП.
   Студенти та викладачі гуманітарно-педагогічного факультету побажали учасникам квесту успіхів у складанні НМТ та висловили упевненість, що згодом зустрінуться в приймальній комісії, а потім і в авдиторіях факультету!
   Ми всі налаштовані на перемогу й дивимось у світле майбутнє. В єдності та згуртованості наша сила! Все буде Україна!

 

Олена Лаута, 
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації



Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook