День відкритих дверей

6 квітня 2023 року

 Обрання професії – важливий крок на все життя


Це питання було завжди складним. Для самостійного та свідомого вибору, необхідні знання та уявлення про те, які особистісні риси та здібності вимагає майбутня професія.
Традиційне проведення «Днів відкритих дверей» в НУБіП України дозволяють сформувати загальну готовність старшокласників до професійного самовизначення, активізувати проблеми вибору професії, виявлення професійних інтересів, схильностей учнів, розширити уявлення про світ професій та їхні особливості.
Професія – це вид трудової діяльності, що вимагає від людини певних знань, умінь і навичок, досвіду роботи і є джерелом заробітку. Світ професій налічує близько 6 тисяч фахових напрямів. У професіях є свої різновиди, свої родзинки й цікавинки.
Завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф Пересипкіна факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Гентош Дмитро Тарасович та викладачі кафедри Піковський Мирослав Йосипович, Башта Олена Валентинівна, Глим’язний Володимир Анатолійович, Оліфер Данило Романович радо зустріли абітурієнтів з шкіл, ліцеїв, коледжів і познайомили їх зі спеціальністю 202 «Захист і карантин рослин».

Доцент кафедри Башта О.В. запросила учнів Еколого-природничого ліцею № 116 м. Києва (вчитель біології – Малошевич Наталія Іванівна) ознайомитися з навчальною лабораторією «Сільськогосподарської фітопатології» та проблемною науково-дослідною лабораторією «Мікології і фітопатології» на базі яких проходять лабораторні заняття і виконуються дослідження. Учням ліцею було запропоновано допомогу у проведенні наукових експериментів для участі у конкурсах МАН.

Учні ліцею також познайомилися з адміністрацією факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, заступниками деканів Сикало Оксаною Олексіївною та Дроздом Петром Юрійовичем, які розповіли школярам про особливості студентського життя на факультеті та в університеті.


Учні ознайомились з сучасними дослідженнями у галузі мікології, фітопатології, мікробіології, вірусології.

Науково-педагогічні працівники продемонстрували матеріальну базу лабораторій кафедри, яка дозволяє вивчати хвороби рослини, їх збудників та розробляти заходи захисту. Адже слід дотримуватися принципу: «Здоровий ґрунт – здорові рослини – здорова людина».

Спільними зусиллями викладачів кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна допомагаємо учням зробити свій вибір, показати переваги і високу якість отриманих знань під час навчання в НУБіП України на спеціальності 202 Захист і карантин рослин.

 

Башта О.В.
к.б.н., доцент кафедри
фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook