Гостьова лекція «Ефективний захист рослин від хвороб»

5 квітня 2023 року

 

5 квітня 2023 р. на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулась гостьова лекція групи компаній «БТУ-Центр» для студентів 2-3 курсів ОС «Бакалавр» спеціальності 202 "Захист і карантин рослин" на тему: «Ефективний захист рослин від хвороб». На лекції були присутні: гарант освітньої програми «Захист і карантин рослин» д.с.-г.н., доцент Піковський Мирослав Йосипович, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, д.с.-г.н., професор Коломієць Юлія Василівна, завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна к.с.-г.н., доцент Гентош Дмитро Тарасович та науково-педагогічні працівники факультету.

На лекції, яку провела дослідник із захисту рослин компанії «БТУ-Центр» Миронова Юлія студенти змогли дізнатися про механізми дії біологічних фунгіцидів, ефективність біологічного захисту рослин від хвороб та вплив на них різних факторів.

 


 
Окремим питанням було озвучено джерела інфекції збудників хвороб та важливість роботи саме з ними. Також, було висвітлено механізм дії найбільш поширених антагоністів збудників хвороб, а саме бактерій Bacillus subtilis та грибів роду Trichoderma.

Студентів зацікавило питання, з яким стикається більшість виробників сільськогосподарських підприємств: «Який фунгіцид обрати для захисту?», «Що краще, біологічний чи хімічний методи захисту?».

Цікавим під час лекції був формат спілкування із студентами. Спікер детально відповіла на поставлені студентами питання під час дискусій, щодо ефективності біологічного захисту рослин. Також було зазначено на важливості опанування освітніх компонент «Загальна мікологія», «Загальна фітопатологія», «Біологічний захист рослин» та ін., які формують практичні навики, щодо вилучення мікроорганізмів, подальшої перевірки і розробки на їх основі біологічних препаратів, якими можна ефективно контролювати хвороби рослин.

Також на гостьовій лекції була присутня керівник відділу персоналу Самайчук Ірина, яка висвітлила умови стажування в Групі Компаній БТУ-ЦЕНТР з подальшим працевлаштуванням і кар’єрним ростом. Водночас, діловими якостями претендента повинні бути бажання працювати в команді, вчитися та опановувати сучасні знання. Позитивним є володіння іноземною мовою. Таким вимогам відповідають випускники НУБіП України спеціальності Захист і карантин рослин, які сьогодні успішно працюють у різних підрозділах БТУ-ЦЕНТР.
Студенти зацікавилися проходженням співбесід та можливостями працевлаштування для здобуття професійних практичних навичок.

Студенти та НПП кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна факультету захисту рослин, біотехнологій та екології щиро вдячні співробітникам групи компаній «БТУ-Центр» Мироновій Юлії та Самайчук Ірині за корисну інформацію, щодо українського виробництва та використання мікробних препаратів у біологічному захисті рослин від хвороб та сподіваються на подальшу співпрацю.

 

Башта Олена,
к.б.н., доцент кафедри фітопатології
ім. акад. В.Ф. Пересипкіна
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook