Активна участь колективу кафедри, в університетському заході «День відкритих дверей».

10 квітня 2023 року

 06 квітня 2023 року в НУБіП України проходила активна зустріч зі школярами. Так, у 3 корпусі університету було організовано зустріч з майбутніми абітурієнтами з пошуку різних професій. Інститути та факультети на цьому заході презентували себе, свої здобутки та перспективи від навчання для школярів, які вже після закінчення школи можуть обрати свій напрям і здобувати омріяний фах.

Юридичний факультет НУБіП України, на даному заході, презентував свої перспективи від навчання за напрямом 081 «Право». Зокрема, на «Дні відкритих дверей» факультет представляли «Криміналістична лабораторія» та юридична клініка «Захист та справедливість».

 

Представники «Криміналістичної лабораторії» надали можливість абітурієнтам не тільки ознайомитись з роботою криміналіста, а ще й відчути її на собі. Так, кожен майбутній студент, мав змогу самостійно провести дактилоскопічну експертизу, доторкнутися і ознайомитись з валізою експерта-криміналіста, яка призначена для виявлення і збору речових доказів на місці події та валізою «ХАБАР», яка укомплектована необхідним приладдям та витратними матеріалами для нанесення та візуалізації невидимого маркування з метою підтвердження фактів вимагання, кишенькової крадіжки, отримання хабаря, тощо.
 
Юридичну клініку «Захист та справедливість», на даному заході представляв її керівник доцент Сергій Кідалов. Знайомивши майбутніх студентів з роботою юридичної клініки, він наголошував, що юридична клінічна освіта допомагає студентам навчитися застосовувати теоретичні знання на притиці, забезпечує формування у них належного рівня правової культури, і одночасно, гарантує надання юридичної допомоги малозабезпеченим групам населення.
 
Також, варто відмітити, що на даному заході були присутні завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, професор Віктор Ладиченко та асистент кафедри, практикуючий адвокат Наталія Кідалова. Професор Віктор Ладиченко на зустрічі з абітурієнтами презентував кафедру міжнародного права та порівняльного правознавства, знайомив школярів з міжнародним правом, пояснював важливість даної галузі права, яке проявляється в тому, що сучасне міжнародне право є носієм цивілізованих цінностей – прав людини та верховенства права.
 
Асистент кафедри, адвокат Наталія Кідалова ознайомила майбутніх студентів з азами практичної роботи адвоката. Зокрема, розповідала про алгоритм дій, які необхідно здійснити для ефективного консультування клієнтів та їх представництва в органах державної влади і в судах. 
Доцент кафедри Сергій Кідалов 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook