Зазирнути у світ геодезії та землеустрою на Дні відкритих дверей НУБіП

10 квітня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  День відкритих дверей – одна із головних подій квітня в Національному університеті біоресурсів і природокористування. На захід завітало 1520 активної молоді з 132 навчальних закладів, а дистанційно доєднались понад півтисячі абітурієнтів. Факультет землевпорядкування НУБіП привітно відкрив свої двері вступникам і дав їм можливість зазирнути у захоплюючий світ геодезії та землеустрою, а також поділився корисними порадами щодо вступу на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій».

  День відкритих дверей проходив у змішаному форматі. На загальній зустрічі, з майбутніми вступниками, ректор університету Станіслав Ніколаєнко розповів про переваги та особливості навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Абітурієнти із захопленням слухали про історію та досягнення Університету, а також дізнались про спеціальності, за якими буде проводитися набір у 2023 році.
  Потім відбулося знайомство з факультетами. На початку онлайн-зустрічі з вітальним словом до учасників звернувся декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. До заходу доєдналась велика кількість майбутніх абітурієнтів з різних куточків України: Київської, Чернігівської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Закарпатської та інших областей. Вступники переглянули відеоряд про факультет землевпорядкування, познайомились з колективом, дізналися про особливості навчання майбутніх землевпорядників та геодезистів. Тарас Олексійович зазначив, що перевагами навчання на факультеті землевпорядкування НУБіП України є потужна рада роботодавців, новітнє матеріально-технічне забезпечення та успішні випускники, що працюють за фахом.
  Заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України Євгенія Кривов’яз розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії, а також детально зупинилась на строках прийому заяв і документів. Найвідповідальніший етап вступу для кожного випускника – це подання документів до закладу вищої освіти. Приймальна комісія в Національному університеті біоресурсів і природокористування України завжди готова допомогти та відповісти на всі запитання майбутніх студентів.
  Найцікавішим для абітурієнтів було побачити умови навчання студентів та матеріально-технічне забезпечення факультету. Професор кафедри геодезії та картографії Іван Опенько з навчальної лабораторії, де проходять заняття, продемонстрував сучасне геодезичне обладнання, а також розповів про перспективи професії і роботи за фахом.
  Заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко здійснив віртуальну екскурсію територією Голосіївського району, а також познайомив абітурієнтів з умовами проживання у студентському гуртожитку №4.
  Традиційно, вітальні слова прозвучали від представників студентського самоврядування. Голова студентського сенату факультету землевпорядкування Олександра Калініченко вітала абітурієнтів із головного навчального корпусу НУБіП України. Олександра розповіла, що навчання на факультеті землевпорядкування ніколи не буває нудним, навпаки, щомісяця проходять зустрічі з роботодавцями, проводяться конференції та інші заходи від студентського активу. Керівник спортивного відділу Гліб Баженов розповів про спортивне життя студентів, а очільниця культурно-масового відділу Олександра Пустовіт – про культурно-виховну діяльність і події, що відбуваються протягом навчання на факультеті та в Університеті. Студент 4 курсу Владислав Никонець, оповів як поєднувати роботу за фахом і встигати навчатись, а також додав, що практичний досвід дуже допомагає краще опановувати лекційний матеріал.
  Представники професорсько-викладацького складу запросили абітурієнтів долучитись до дружньої родини факультету землевпорядкування. Завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук зазначив, що перспективи професії землевпорядника й геодезиста нескінченні, складно знайти галузь до якої не дотична спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій». Завідувач кафедри управління земельними ресурсами, професор Ольга Дорош наголосила, що кожна кафедра факультету є унікальною і дає фундаментальні знання для успішної кар’єри випускників. Професор кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Кохан акцентувала вступникам про новітнє програмне забезпечення, яке вивчають студенти і можливості працевлаштування після детального їх опанування.
  Учасники вебінару проявили велику активність і зацікавленість. До вітального слова доєднався директор Ніжинської гімназії №10 Сергій Никонець. Сергій Віталійович подякував за приємну зустріч та додав, що факультет землевпорядкування готує справжніх фахівців, якими пишаються викладачі.
  Щоб детальніше ознайомитись з перспективами фаху, лабораторною базою і колективом факультету випускники Київської середньої загальноосвітня школи №205 завітали на Васильківську, 17. Доцент кафедри управління земельними ресурсами Євген Бутенко разом із заступником декана Олександром Шевченко провели екскурсію лабораторіями факультету. Вступники завітали на заняття і поцікавилися думкою студентів щодо обраного фаху. Асистент кафедри геодезії та картографії Яніна Степчук презентувала новітнє геодезичне обладнання та матеріально-технічне забезпечення кафедри та лабораторії. Також, абітурієнти ознайомились з програмним забезпеченням, що вивчають на кафедрі геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі. Майбутні вступники із захопленням ділились враженнями і зазначили, що розглядатимуть факультет землевпорядкування головним пріоритетом при вступі.

 

Щиро дякуємо всім учасникам Дня відкритих дверей! Факультет землевпорядкування цінує вмотивованих абітурієнтів і з радістю чекає на зустріч в стінах Університету!

 
 
Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook