Міжнародна співпраця – запорука підвищення наукового рівня НПП

11 квітня 2023, 10:01
В рамках міжнародного співробітництва між кафедрою екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України й Університетом Вагенінген (Нідерланди) 10 квітня 2023 року відбулася чергова робоча зустріч із представником Групи «Water Systems and Global Change», професором Мариною Строкаль та колективом кафедри – доцентами Оленою Наумовською, Вітою Строкаль, Євгенієм Бережняком, Сергієм Павлюком, Світланою Паламарчук, Людмилою Вагалюк, Ганною Сербенюк. Основною метою зустрічі виступали питання продовження співпраці у рамках моделювання та прогнозування стану водних ресурсів басейнового рівня (зокрема CLIMAGRI4Ukraine), збільшення можливостей співпраці в рамках впливу війни на стан водних та інших природних ресурсів, допомога в розробці ідей для майбутніх наукових проектів національного та міжнародного рівня.
Під час зустрічі були окреслені конкретні завдання (work packages) для написання національних наукових проектів у розрізі впливу війни на стан природних ресурсів, обґрунтовано новизну та напрями роботи науково-педагогічних працівників для подальшої міжнародної співпраці. Також були обговорені основні вимоги до наукових проектів міжнародного рівня, яким мають відповідати науково-педагогічні працівники та кафедра безпосередньо. Важливим атрибутом під час зустрічі виступали складові наукової новизни та практичного значення результатів дослідження науково-педагогічними працівниками.
Як результат зустрічі, були чітко окреслені наукові напрями педагогів кафедри, тематика та предмет дослідження для проектів національного та міжнародного рівня, запропоновано розробити концепцію наукової роботи щодо впливу російської військової агресії на стан природних ресурсів України. Також було запропоновано долучити до наукових досліджень аспірантів кафедри, зокрема Анну Куровську, Вікторію Голубцову та У. Жофань (Wu Ruofan).
Вважаємо, що наукова підтримка нашої кафедри міжнародними організаціями, зокрема Університетом Вагенінген з Нідерландів є важливою запорукою підвищення рівня науковості та професіоналізму викладачів кафедри, збагачення національних наукових знань новими інноваційними методами, засобами та підходами для вирішення теперішніх екологічних проблем, що виникли в результаті повномасштабної війни в Україні.
Рухаємося далі, продовжуємо співпрацю, розвиваємо науку та працюємо на благо рідної країни!
 
Віта Строкаль, доцент
кафедри екології агросфери та екологічного контролю 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook