Школи практичної психології в дії

11 квітня 2023, 13:38
м. Київ
У межах проєкту «Школи практичної психології» кафедри психології гуманітарно-педагогічного факультету студенти спеціальності 053 «Психологія» відвідали ХХ Міжнародну міждисциплінарну науково-практичну конференцію «Мистецтво відновлення психічного здоров’я під час війни», яка проходила у змішаному форматі.
Студенти мали змогу послухати і поспілкуватись з вітчизняними та іноземними спікерами, наживо відвідати майстер-класи. Українські психологи презентували доповіді на такі актуальні теми: артерапія в роботі з дітьми в умовах війни, артерапія в роботі з безпосередніми учасниками бойових дій, артерапевтичні технології в груповій терапії жінок, які переживають наслідки травмівних подій.
 
Особливий інтерес викликали виступи іноземних фахівців, які презентували техніки й методики для відновлення психічного здоровʼя наших громадян.
 
 
Безпосередня участь у майстер-класах дала можливість кожному учаснику ознайомитись з новими техніками арт-терапії, пропрацювати свої страхи, тривожність та травмівні події життя. Методики виявились дуже корисними і після їх виконання учасники відчули полегшення: малювання мандали з крапок, виготовлення пташки-оберега з різнокольорових ниток.
  
 
Та найбільше задоволення студенти отримали від виступу Київського плейбек-театру «Дежавю плюс». Учасники конференції по черзі розповідали про свої почуття, ситуації, які з ними траплялися, а актори імпровізуючи демонстрували на сцені те, як уявляли ці почуття та ситуації. За відгуками студентів ця творча взаємодія надала їм сил та натхнення. 
 
Студенти подякували організаторам і учасникам за можливість побувати на такому заході та стати частиною цього творчого простору.
Висловлюємо щиру вдячність організаторам конференції Олені Вознесенській і Олександрі Клюшановій за позитивні емоції, нові враження і досвід!
 
Оксана ОЛІЙНИК ,
керівник проєкту,
доцент кафедри психології
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook