Працюємо над підвищенням якості освіти

11 квітня 2023 року

«На сьогодні в Україні дуже стрімка піраміда якості.
Ми маємо 5-10 дійсно хороших навчальних закладів, ви їх всі знаєте.
Але після них ми маємо якісне провалля»

Михайло Винницький,
керівник секретаріату Національного агентства
із забезпечення якості вищої освіти

 

Національний університет біоресурсів і природокористування України покращив свою позицію у міжнародному рейтингу Webometrics. Порівняно з рейтингом за 2022 рік, де університет посідав восьме місце, у цьогорічному переліку ЗВО України наш заклад посів 4 місце.

Утримування високих позицій у рейтингу і поступове підвищення цього показника вимагає від кожного члена колективу університету, від кожного підрозділу максимальних зусиль, спрямованих на підвищення рівня якості освіти, пошуку нових, удосконалених форм роботи та нових шляхів співпраці із роботодавцями та стейкхолдерами, які можуть стати не тільки порадниками, учасниками освітнього процесу, читати практично орієнтовані лекції, ділитись досвідом, надавати консультації, але і фінансово підтримати прагнення стати кращими.

Колектив кафедри педагогіки підтримує постійні зв’язки із роботодавцями, випускниками своїх спеціальностей, які на сьогоднішній день стали успішними у плані ведення власної справи, соціально орієнтованого бізнесу і є прикладом для нинішніх студентів.

Постійно працюючи над питанням вдосконалення якості освітнього процесу, який би не тільки сприяв формуванню нових компетентностей здобувачів освіти, але і був для них захоплюючим, цікавим, сучасним, НПП кафедри педагогіки зініціювали заснування Лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій в освіті, відкриття якої планується до річниці заснування рідної Альма-матер. Тут здобувачі вивчатимуть такі дисципліни, як «Розумні цифрові технології в освіті», «WEB-програмування», «Сучасні технології програмування», «Педагогічні і психологічні засади міжособистісної взаємодії у віртуальному освітньому середовищі».

Новітні технології неможливо вивчати на старому обладнанні. Тому, забігаючи вперед і анонсуючи відкриття потужної лабораторії, відразу віддамо належну шану одному з тих, хто підтримав фінансово надпотрібну справу вивчення інформаційно-комунікаційних технологій в освіті, придбавши окуляри віртуальної реальності «Oculus Quest 2 256 Gb», використання яких дозволить проводити лабораторні роботи у режимі віртуальної реальності. Це Шило Сергій Леонідович, директор компанії ТОВ «ШИБАС», член Клубу аграрного та освітньо-наукового консалтингу, який функціонує на базі кафедри педагогіки як об'єднання роботодавців для студентів випускових програм (015.37 Професійна освіта, 011 Педагогіка вищої школи, 011 Інформаційно-комунікаційні технології в освіті) та до складу якого входять НПП, здобувачі освіти, роботодавці та інші стейкхолдери. Засідання Клубу відбулося на днях саме за ініціативи Сергія Леонідовича. Учасники засідання, де головував завідувач кафедри, д.п.н., доцент Руслан Сопівник, обговорили можливості Лабораторії, особливості використання окулярів віртуальної реальності в освітньому процесі, шляхи розвитку співпраці кафедри педагогіки та компанії ТОВ «ШИБАС». Учасники засідання висловили щиру дяку Сергію Шило за підтримку і плідну співпрацю.

Маючи таких потужних і зацікавлених донаторів, можемо бути певними: наша освіта завжди буде крокувати в ногу з часом, а Національний університеті біоресурсів і природокористування України, який у цьому році ступить у ювілейний, 125 рік свого переможного функціонування, завжди буде на вершинах рейтингів серед національних та європейських закладів освіти!

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook