День відкритих дверей ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження зібрав випускників коледжів

3 квітня 2023 року
    Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій радо відкрила свої двері для випускників коледжів в рамках Дня відкритих дверей ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, який відбувся в очному форматі.
    У рамках проведення заходу була запланована коротка інформаційна програма, на якій виступили директор ННІ Віктор Каплун, керівник департаменту навчання та розвитку компанії «ДТЕК-Мережі» Світлана Гошовська та завідувачі кафедр.
    Під час проведення Дня відкритих дверей в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України зібралося багато гостей. У заході взяли участь учасники з семи коледжів, серед яких були Бережанський фаховий коледж, Київський фаховий коледж міського господарства, Мирогощанський аграрний фаховий коледж, Ніжинський фаховий коледж, Немішаївський фаховий коледж, Прилуцький технічний фаховий коледж та Таращанський технічний та економіко-правовий коледж. Всього на заході було присутніх 70 майбутніх вступників.
    Завідувач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Олександр Окушко, гарант освітньої програми «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», доцент Олександр Синявський та доцент кафедри Вячеслав Васюк під час зустрічі розповіли про виняткову кількість та різноманітність сучасних лабораторних стендів, які доступні в лабораторіях кафедри: основ технічної експлуатації, електричних машин, теоретичних основ електротехніки, електротехнічних матеріалів, електричного освітлення та опромінення, автоматизованого електроприводу, теорії електроприводу, моделювання електропривода.
    Особлива увага була приділена вимірювальній та випробувальній лабораторії, яка була відкрита в рамках програми USAID. Обладнання, встановлене в цій лабораторії, дозволяє виконувати різноманітні випробування, зокрема, ізоляції рідких і твердих діелектриків, індивідуальних захисних засобів, перевірку працездатності та контроль ампер-секундних характеристик автоматичних вимикачів змінного струму, вимірювання електромагнітних характеристик силових трансформаторів, високовольтне пропалювання дефектної ізоляції кабелів, виявлення та визначення місця пошкодження кабелів методом локаційного рефлектометричного осцилографування та інші. У лабораторіях кафедри знаходяться найсучасніші засоби для виконання цих досліджень, що підвищує якість підготовки студентів та забезпечує їм практичний досвід у сфері електротехніки, електромеханіки та електроенергетики.
    Важливо висловити подяку колегам з коледжів, які долучилися до організації Дня відкритих дверей та привезли своїх майбутніх випускників на захід. Зокрема, хочемо висловити подяку Ользі Сафіній, голові циклової комісії автоматизації технологічних процесів та моніторингу навколишнього середовища, старшому викладачу Київського фахового коледжу міського господарства; Ользі Якимович, голові циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій Бережанського фахового коледжу; Тетяні Шейн, заступнику директора з навчально-виховної роботи та викладачу відділення автоматизації Роману Залозному Ніжинського фахового коледжу; Антоніні Щербі, Миколі Бернадському та Петру Ковтуну – викладачам Немішаївського фахового коледжу.
    Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, і ми сподіваємось, що учасники Дня відкритих дверей з коледжів стануть студентами нашого інституту невдовзі.

Окушко О.В.
в.о. завідувача кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

Васюк В.В.
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook