Захоплюючий досвід: практичні заняття з дисципліни «Активний туризм»

12 квітня 2023 року

     Від початку очного навчання, бакалаври 1 курсу спеціальності «Туризм» розпочали практичні заняття з предмету «Активний туризм». Під час дистанційних занять група ознайомилась з теоретичними, специфічними знаннями, а вже зараз, опановує практичні навички щодо організації та проведення активних туристських заходів, що є складовою ланкою комплексної професійної підготовки фахівців з туризму. Знання курсу розвивають професіоналізм здобувача, створюють базові знання для формування фахівця туристської галузі.

  Активний туризм став новим предметом для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм». Вивчення будови та вміння користуватися туристським спорядженням, оволодіння тактикою проведення туристської подорожі, освоєння основ топографії та орієнтування на місцевості, харчування в походах, надання домедичної допомоги – всі ці теми потребують наочного вивчення та передбачають практичне застосування. Вже з першого аудиторного заняття студенти приступили до практики: навчились в’язати різні види вузлів, закріпили здобуті знання та тренувались із страхувальним спорядженням, практикувалися правильно встановлювати намети та розбивати бівуак.
  Вивчення подібних тем стало цікавим досвідом для всіх студентів. Для багатьох – перше знайомство із технікою страховки та використанням вузлів. Але всі студенти погодились з тим, що подібні навички знадобляться не тільки в активному туризмі, але й у повсякденному житті.
  Розповідав про всі нюанси спорядження к.е.н., доцент Стретович Олександр Анатолійович, який викладає майбутнім спеціалістам дисципліну «Активний туризм». На заняття до першокурсників завітав студент 3 курсу, призер змагань зі спортивного туризму, Ткаченко Антон, який разом з викладачем допомагав студентам опановувати методи туристської страховки. Кожен зі студентів мав можливість одягнути спорядження на себе, та розібратися як ним правильно користуватися.
  Викладач детально ознайомив першокурсників з методами в'язання різних видів вузлів, демонстрував як кріпити карабіни і наочно показав як вони працюють. Студентам дали ситуативні завдання, на яких стало зрозуміло, яке спорядження та в яких ситуаціях треба використовувати.
  Завдяки таким заняттям, студенти детально знайомляться із індивідуальним та груповим спорядженням, опановують системи туристської страховки. Вчаться розрізняти спорядження та практикуються в його правильному використанні. На кожному практичному занятті студентам нагадують правила поведінки на відкритій місцевості та безпеки у горах. Це є важливий та цікавий досвід для студентів спеціальності «Туризм».
  Поділилась своїми враженнями Марія Михалюк«Це був захоплюючий досвід! Мені було дуже цікаво, оскільки ми з батьками любимо активний туризм. Я дізналася багато нового та мала можливість спробувати спорядження на собі. Це було дуже весело коли ми із одногрупниками допомагали один одному розібратися із спорядженням і одягнути його. Гадаю, що всім любителям активного туризму було б цікаві відвідати таке практичне заняття».
  «Коли ми очно приступили до вивчення цієї дисципліни, я навіть не уявляла що це буде проводитись в такому цікавому форматі. Разом з одногрупниками ми не тільки гарно провели час разом, але й вивчили правила безпеки в горах. Можу похвалитися, що вмію користуватись спеціальним спорядженням!» – додала Аліса Скурідіна.
  «Надихає, що є можливість вивчати подібне на курсі зі спеціальності «Туризм». Це безцінні навички, які знадобляться не тільки любителям активного відпочинку. Після заняття захотілось сходити в похід. На щастя, на базі університету є туристичний клуб, який допоможе всім бажаючим отримати подібні знання й, навіть, закріпити їх на практиці», – підсумувала Ольвія Кирпич.
  Загалом студенти зійшлись на думці, що цей предмет не залишив байдужим жодного першокурсника та об’єднав у спільній справі: всі допомагали один одному опанувати методи страховки, ділилися власним досвідом і порадами з походів та вже запланували майбутні подорожі. Тепер молоді люди зможуть використовувати отриманий досвід не тільки в сфері професійної діяльності, але й у повсякденному житті. Це є безцінним вмінням та може не просто стати у нагоді, але і врятувати життя.
 

Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook