Поклик історії. Студенти 1 курсу 1 групи відвідали Музей історії НУБіП України

12 квітня 2023, 15:02

 Музейна галузь отримала зараз, під час війни, нові сенси. Знищуючи їх агресор намагається стерти нашу історичну пам’ять, позбутися зв’язків поколінь, вплинути на наше майбутнє, адже без минулого немає й майбутнього. Тому так важливо, щоб наші студенти під час навчання в НУБіП України опанували не тільки фах, але й познайомились з історією навчального закладу, отримали корисну інформацію, що давала б їм натхнення на навчання в Університеті, з яким пов’язано життя багатьох непересічних особистостей нашої країни.

 

Саме тому для мене, як куратора, було дуже важливим організація екскурсії до Музею історії НУБіП України. Особливе значення  мають це відвідини напередодні 125-річчя створення Університету. Ми дуже вдячні директорці музею Поливач   Марії Анатоліївні за організацію екскурсії, доброзичливе ставлення, гостинність та прекрасному екскурсоводу Чумак Тетяні Миколаївні за чудову розповідь. 

 

За час екскурсії ми дізналися історію становлення Університету. Важливо, що Тетяні Миколаївні вдалося так побудувати нашу зустріч, що студенти отримали живе спілкування, задавали безліч питань, а отже, думаю, не залишились байдужими. Історія створення НУБіП України зв’язала часи Трипільської культури, наше сьогодення і майбутнє. Студенти дізналися, що перша пасіка в світі з’явилася саме завдяки винаходу в стінах нашого університету, отримали багато інформації про перепетії становлення НУБіП у радянські часи, коли багато видатних людей, викладачів, науковців, за проукраїнську позицію були знищені владою. Особливий куточок пам’яті, де представлені експонати, пов’язані з діяльністю НУБіП України під час Другої світової війни, фото героїв, працівників та студентів, що не повернулися з тієї війни. А поряд з цим фото наших колег, що віддали життя за нашу свободу вже сьогодні, під час Революції Гідності, у війні з росією, починаючи з 2014 року, нажаль, поповнюється і експозиція  наших героїв, що загинули уже на цій повномасштабній війні.

Багато дізналися ми під час екскурсії і про сьогодення нашого університету, побачили фото видатних людей, що творять історію незалежної України зараз, оглянули стенд, де представлені наукові розробки наших вчених, що мають вагу зараз та будуть мати в майбутньому. А отже історія НУБіП України буде продовжуватись і сьогоднішнім студентам її творити.

Дякую студентам своєї групи за небайдужість  та активну життєву позицію!

 

Ірина Артемчук,

асистент кафедри фітопатології

ім. проф.В.Ф.Пересипкіна,

   куратор 1 групи 1 курсу

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook