Виховна година «Історія нашої Alma mater»

12 квітня 2023, 21:42

   Час невпинно рухається вперед, формуючи славну історію Національного університету біоресурсів і природокористування України, який незабаром відзначатиме 125-ту річницю.  Наша Alma mater є одним із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні. У трьох навчально-наукових інститутах та тринадцяти факультетах базового закладу університету (м. Київ) і у десяти відокремлених підрозділах НУБіП України – регіональних вищих навчальних закладах І-ІІІ рівнів акредитації навчається понад 26 тис. студентів та більше 600 аспірантів, докторантів і пошукачів.

   11 квітня 2023 р. під час організаційної години наставник 8 групи 2-го курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» доцент Томашевська О.А. та гарант освітньої програми доцент Яворська В.О. ознайомили студентів із історією становлення та розвитку нашого університету, яка бере початок від сільськогосподарського відділення, відкритого 30 вересня 1898 р. у Київському політехнічному інституті і трансформованого у 1918 р. у сільськогосподарський (агрономічний) факультет.

Упродовж історії та становлення університету активно розвивалась його наукова діяльність, формувались наукові школи, фундаторами та очільниками яких були  відомі вчені. 

 

На сучасному етапі діяльність науковців університету спрямована на проведення фундаментальних досліджень, пошуково-прикладних та дослідно-конструкторських робіт у галузях землеробства, рослинництва, овочівництва та садівництва, тваринництва, ветеринарної медицини, механізації та електрифікації аграрного виробництва, лісівництва, економіки тощо.
Представлена інформація викликала у студентства інтерес, свідченням чого була активна участь у заході.  Окрім того, під час зустрічі було обговорено ряд організаційних питань.
Дякуємо директору музею НУБіП України Марії Поливач за люб’язно наданий інформаційний матеріал.
 
О. Томашевська
В. Яворська,
доценти кафедри  організації підприємництва та

біржової діяльності  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook