Тетяна Тригуба, студентка факультету харчових технологій призер Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2023»

17 квітня 2023 року

   Щорічно на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Міністерства освіти і науки України, а також міжнародних організацій Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association проводиться Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science». Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК завжди долучаються до конкурсу, адже участь в таких заходах сприяє активізації науково-дослідної роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців.

   В цьому році для участі в конкурсі за напрямком «Харчова наука і технології» наукову роботу підготувала студентка 4 курсу Тетяна Тригуба під керівництвом доцента кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліни Менчинської.

   На першому етапі конкурсу відбулося рецензування наукових робіт членами журі та обговорення їх на онлайн засіданні. До складу журі конкурсу 2023 року увійшли 145 спеціалістів-науковців, з них 78 з 22 зарубіжних країн: Ангола, Бенін, США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Китай, Туреччина, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Чехія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія, Молдова.

   На підставі рецензій та відкритого обговорення наукових робіт, журі більшістю голосів прийняло рішення щодо визначення фіналістів. За результатами першого туру наша робота на тему: «Development of the technology of sausage products from African catfish»  увійшла до фіналу, а її автори запрошені до участі у наступному етапі конкурсу.

   У фіналі Тетяна Тригуба гідно представила свою роботу на онлайн-конференції. Цікава та актуальна тема викликала в учасників заходу багато запитань, на які студентка надала вірні та чіткі відповіді.

   За результатами презентацій і доповідей учасників, журі прийняло рішення щодо визначення переможців і розподілу місць. Наукову роботу Тетяни Тригуби підтверджено сертифікатом переможця ІІ ступеняа керівник Аліна Менчинська одержала сертифікат подяки.

   Високі наукові здобутки та призові місця на міжнародних і Всеукраїнських конкурсах є результатом науково-дослідної роботи студентів та викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Наявна матеріально-технічна база лабораторій кафедри технологїї м’ясних, рибних та морепродуктів дозволяє виконувати експерименти на сучасному обладнанні, завдячуючи керівництву факультету й університету.

   Важливе значення для розвитку студентської науки має співпраця між закладами вищої освіти, в тому числі міжнародна, яка успішно реалізується на факультетському й університетському рівні, незважаючи на важкі умови сьогодення. Конкурсанти щиро вдячні за надану можливість приймати участь в міжнародних наукових заходах.

Бажаємо нашим науковцям подальших успіхів і нових здобутків!

 

Микола Ніколаєнко,
заступник декана з наукової роботи

Олена Очколяс,

доцент кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook