Академічна доброчесність - фундаментальний елемент навчання та досліджень

9 січня 2023 року

Студенти, члени гуртка «Менеджмент і сьогодення», пройшли курс «Академічна доброчесність в університеті», під час якого ознайомилися з процесом дотримання етичних принципів та стандартів, які допомагають забезпечити високу якість наукових досліджень та академічної праці.

 

Опрацювали такі аспекти, як уникання плагіату, чесність в дослідженнях та написанні робіт, дотримання авторських прав, точність та достовірність даних та документації, дотримання етичних принципів у відносинах з колегами, студентами та іншими учасниками наукового співтовариства.

За результатом навчання встановили, що академічна доброчесність є необхідною для забезпечення довіри до наукових досліджень та досягнень, що здобуваються університетом. Вона сприяє розвитку вільної, відкритої та демократичної наукової спільноти, яка працює на користь суспільства та громади. Саме тому важливо підтримувати та посилювати академічну доброчесність університетів, як одного з ключових принципів, на яких ґрунтується наукова діяльність та академічна культура.

Тетяна АРТЮХ,
науковий співкерівник гуртка
«Менеджмент і сьогодення»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook