Відкриті лекційні заняття викладачів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук – професора Стрільця В.В. та доцента Шевченко Н.В.

18 квітня 2023 року

Відповідно до графіку відкритих лекцій викладачами кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України були проведені відкриті лекційні заняття: 14 квітня д.і.н., професором Василем Стрільцем та 17 квітня 2023 року к.і.н., доцентом Наталією Шевченко.
Василь Васильович для студентів 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ННІ неперервної освіти та туризму з дисципліни «Соціологія» прочитав лекцію на тему «Етносоціологія».
На лекції розглядалася проблематика етносоціології – однієї зі спеціальних соціологічних теорій – яка досліджує соціальні аспекти народів різних етнічних груп, закономірності й особливості міжнаціональних відносин. Йшла мова про зародження і розвиток етносоціології у світовій та вітчизняній соціологічній думці, методологічні підходи до вивчення етнічних спільнот, питання нації в працях вітчизняних та зарубіжних соціологів, основні концептуальні схеми соціології нації, проблеми формування і становлення націй, поняття національного відродження та його місце в соціології нації, про стан та перспективи етносоціального розвитку сучасної України.
Наталія Володимирівна провела відкриту лекцію для студентів 3 курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологій» ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з навчальної дисципліни «Політологія та соціологія» на тему «Політичний процес та політична культура». Під час лекції Наталія Володимирівна зазначила мету, актуальність теми та закцентувала увагу на основних завданнях.

     

          

Головними питаннями, які розглянулися під час лекційного заняття було визначення політичного процесу, його структури, функцій та видів, а також здійснено порівняння політичних процесів в Україні та країнах Європи. Активне обговорення викликало питання ролі політичної культури в формуванні свідомого громадянина ХХІ століття. Під час лекції до обговорення доєдналися заступник декана Богдан Назаров та доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Вікторія Хвіст.

     

Лекції підготовлені та проведені на високому науково-методичному рівні з використанням інтерактивних технологій та залученням студентів до всебічного засвоєння матеріалу.

 

 

 

Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook