Екскурсія в музей історії Національного університету біоресурсів і природокористування України

11 квітня 2023 року

       11 квітня 2023 року студенти 2 курсу 3 групи юридичного факультету разом із наставником групи Головій Людмилою відвідали музей історії Національного університету біоресурсів і природокористування України.

        Музей історії НУБіП України є навчальним, науково-дослідним і культурно-освітнім структурним підрозділом закладу вищої освіти (ЗВО). Робота над створенням кімнати історії ЗВО розпочалася в грудні 1964 р. Музей функціонував на базі заснованого 13 липня 1966 р. Народного музею революційної, бойової та трудової слави УСГА. 21 січня 2003 р. музей історії університету шляхом об'єднання всіх музеїв університету було реорганізовано в Науковий природничо-історичний музей НАУ. З 29 червня 2006 р. було проведено повторну реорганізацію музею. В цей час в університеті окремо почали функціонувати музей історії університету та музей історії факультету механізації сільського господарства, інші музеї університету стали навчальними лабораторіями. Експозиція музею поетапно розкриває історію становлення та розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України. Музей складається із кількох відділів, кожен із яких містить світлини, історичні документи, речі.

     В першому відділі музею студентів ознайомили із становленням сільського господарства на території України та із історією становлення університету.

          Студенти дізналися, що історія університету бере свій початок від сільськогосподарського відділення, яке було відкрите 30 вересня 1898 р. у Київському політехнічному інституті і трансформувалось у 1918 р. у сільськогосподарський (агрономічний) факультет. На базі цього факультету в 1922 р. у структурі КПІ було створено Київський сільськогосподарський інститут, який з 1923 р. став самостійним вищим навчальним закладом. У 1930-34 рр. на базі Київського сільськогосподарського інституту сформувалися і розпочали свою діяльність Київський агрономічний інститут, Київський інститут механізації та електрифікації сільського господарства, Київський агроінженерний інститут цукрової промисловості та Агроекономічний інститут, які було згодом реорганізовано в самостійні науково-дослідні інститути та факультети.

Київський лісогосподарський інститут розпочав свою історію в 1840 р. з лісного факультету Інституту сільського господарства і лісівництва в Маримонті (Польща), який згодом (1862 р.) перебазувався до м. Новоалександрії (тепер м. Пулави). На початку Першої світової війни (1914р.) Новоалександрійський інститут сільського господарства і лісівництва переведено до м. Харкова, і в 1921 р. переіменовано у Харківський інститут сільського господарства і лісівництва.

1930 р. лісовий факультет Харківського СГІ об’єднали з лісоінженерним факультетом Київського СГІ — в результаті утворився Український лісотехнічний інститут, який в цьому ж році було реорганізовано у Київський лісогосподарський інститут.

У 1954 р. Київський сільськогосподарський інститут було об’єднано з Українським лісогосподарським інститутом в єдиний навчальний заклад — Українську ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарську академію.

На базі Української сільськогосподарської академії у серпні 1992 р. створено Український державний аграрний університет, якому постановою Верховної ради України від 29 липня 1994 р. №158 надано статус національного. З цього часу він іменується Національний аграрний університет.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 945 Національний аграрний університет перейменовано в Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП України).

Один із відділів музею присвячено Другій світовій війні та АТО, зокрема студентам розповіли про евакуацію університету під час Другої світової війні, а також про активну участь викладачів університету та студентів в АТО.

В наступному відділі музею можна було побачити експозиції, які засвідчують підписання перших міжнародних угод, а також, які присвячені культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України.

 

     Дякуємо працівникам музею історії Національного університету біоресурсів і природокористування України за цікаву та пізнавальну екскурсію!!!

 

Наставник 3 групи 2 курсу 

ГОЛОВІЙ Людмила

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook