Студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми юридичної науки та освіти в умовах правового режиму воєнного стану», присвячена 125-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України

21 квітня 2023 року

        19 квітня 2023 року на відділенні правознавства ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» відбулась студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми юридичної науки та освіти в умовах правового режиму воєнного стану», присвячена 125-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Конференція була підготовлена та проведена викладачами циклової комісії юридичних дисциплін спільно з радою студентського самоврядування відділення правознавства та стала своєрідним підсумком гурткової роботи і дослідницької діяльності майбутніх правників. Робота конференції відбувалась до відповідно складеної програми.

Конференцію розпочав директор коледжу Юрій Садварі. Очільник нашого навчального закладу виступив із вітальним словом, побажав всім мирного неба та зазначив, що освічена нація – це сильна нація! Юрій Юрійович також наголосив про важливе суспільне призначення правників для мирної розбудови нашої України.

Завідувач відділення правознавства Сергій Соскіда у своїй доповіді розкрив вкрай важливе значення освітньої співпраці коледжу із судовими, правоохоронними та правозахисними органами Закарпатської області, яка є важливою складовою якісної підготовки фахівців із права, а також звернув увагу на проблеми навчально-практичної підготовки в умовах воєнного стану.

Студенти, під керівництвом викладачів, підготували, відповідно до тематики конференції, свої дослідження з актуальних проблем юридичної науки та освіти в умовах правового режиму воєнного стану, які були представлені як результати діяльності гурткової роботи. Всього було підготовлено 54 дослідницькі проєкти. Автори кращих 10досліджень виступили в ході роботи конференції, а викладачі-керівники надали коротку анотацію.

Проблематику конституційних прав та свобод громадян України в умовах воєнного стану було проаналізовано у виступі студентки Каріни Кость (науковий керівник - викладачка Ірина Голубєва).

Особливості здійснення судочинства в умовах воєнного стану розкрила у своїй роботі студентка Анастасія Королович (науковий керівник - викладач Іван Пекар).

Студентка Валентина Понзель (науковий керівник - викладачка Магдалина Апшай) представила детальний аналіз особливостей здійснення адміністративного судочинства в умовах воєнного стану.

Цікавою та змістовною виявилася доповідь на тему «Діяльність органів місцевого самоврядування після початку повномасштабної агресії рф та введення правового положення воєнного стану», яку підготувала студентка Каміла Олесінь (науковий керівник - викладач Євген Бутирін, к.ю.н., доцент).

 «Особливості укладення і розірвання шлюбу під час воєнного стану: досвід України» - саме на таку тему представила свій виступ студентка Крістіна Демусь (науковий керівник - викладачка Антоніна Довбак).

Дослідженням становлення та розвитку інституту захисту персональних даних займалась студентка Каріна Станкович (науковий керівник - викладачка Жанна Сабо), доповідь якої викликала жваву дискусію учасників конференції.

Про діяльність органів Національної поліції в умовах правового положення воєнного станудоповіла студентка Неля Савко (науковий керівник - викладачка Каміла Чорі).

Актуальними проблемами виконавчого провадження та його реалізації в умовах воєнного стану займалися у своїх дослідженнях студенти Вікторія Дудаш та Сергій Шебела (науковий керівник - викладач Іван Муха), які у своїх дослідницьких проєктах використали вже набутий ними практичний досвід під час проходження виробничої переддипломної практики.

Усі дослідницькі проєкти студентів були підготовлені на високому теоретичному та практичному рівнях. Майбутні правники у своїх роботах використали відповідні нормативно-правові джерела, праці відомих учених у відповідних галузях законодавства. Практична підготовка до конференції здійснювалась на базі різних підприємств, установ та організацій правового спрямування в рамках навчальної і виробничої переддипломної практики. Крім того, на базі коледжу систематично відбуваються тематичні засідання практичного спрямування представників правоохоронних та правозахисних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Отже, студенти мали всі можливості якісно підготуватися до конференції, тому впевнено представили свої доповіді та взяли участь у жвавій дискусії. Всі доповіді були актуальні, цікаві і гарно презентовані.

Підбиваючи підсумки, Сергій Соскіда наголосив, що всі повинні бути справжніми патріотами рідної України, а навчання - це наша зброя у майбутньому. У цей нелегкий час варто пам’ятати – лише освічена та розумна нація зможе вистояти, дати відсіч ворогу та відновити країну!

Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до ПЕРЕМОГИ!

 

Циклова комісія

юридичних дисциплін

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook