Факультет захист рослин, біотехнологій та екології долучився до засідання круглого столу в Київському Палаці дітей та юнацтва!

21 квітня 2023 року

  19 квітня декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць та завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Олена Кваско взяли участь у засіданні круглого столу Київського Палацу дітей та юнацтва присвяченому темі «Заклад позашкільної освіти та заклад вищої освіти: пліч-о-пліч до вершин професійної майстерності заради майбутнього України».

 

  На зустрічі були присутні 19 закладів вищої освіти, професори, доктори наук та викладачі Київського Палацу дітей та юнацтва, в тому числі представники НУБіП України. Зі вступним словом до учасників заходу звернулася директорка КПДЮ Оксана Добровольська, яка щиро привітала запрошених гостей та подякувала за проявлений інтерес. «Своєчасний та обґрунтований вибір молоддю професії, в тому числі закладу освіти, набуває значного економічного і соціального значення в сучасних умовах розвитку, умовах на ринку праці, нових форм власності, безробіття і конкуренції, а також буде актуальним у післявоєнній Україні. Сьогодні й щодня ми формуємо майбутнє для наших дітей, тому об’єднання зусиль усіх рівнів освіти, в цей нелегкий для країни час, буде сприяти здійсненню дитячих мрій про щасливе майбутнє!»,промовила Оксана Миколаївна. Разом з тим, на захід була запрошена депутат Київської міської ради Алла Шлапак, яка підтримала ідею проведення круглого столу за даною тематикою.

 
  Учасники зустрічі обговорили план взаємодії Палацу із закладами вищої освіти разом та висунули наступні пропозиції:

  1. Передбачити спільну роботу щодо розроблення допрофільних навчальних програм.
  2. Вирішення питання щодо врахування результатів допрофільної підготовки та профільного навчання в закладах позашкільної освіти при вступі до закладів професійної та вищої освіти України (за наявності свідоцтва пpo здобуття позашкільної освіти).
  3. Проходження практики студентами закладів-партнерів на базі Київського Палацу дітей та юнацтва.
  4. Проведення спільних заходів, спрямованих на формування соціально-активної життєвої позиції учасників освітнього процесу.
  5. Можливість проведення для вихованців Палацу ознайомчих екскурсій закладами вищої освіти (технікуми, училища, коледжі, інститути, консерваторії, академії, університети).
  6. Розміщення в соціальних мережах Київського Палацу дітей та юнацтва презентаційних матеріалів про заклади-партнери.

 

  Після засідання завідувач Ігор Ткачук запросив Юлію Коломієць і Олену Кваско у відділ біології. Він провів неймовірно цікаву екскурсію, показав приміщення, лабораторії, експонати та проходять заняття. Відділ біології проводить гуртки за такими напрямами: еколого-натуралістичний напрям, науково-дослідний, медичний напрям.

  

  Ігор Ткачук наголосив, що існують комплексні програми, а саме медична школа, яка складається з таких навчальних модулів: анатомія та фізіологія людини, основи терапії, догляд за хворими, валеологія, основи фармакології та медична психологія; школа абітурієнта — поглиблений курс біології та хімії; школа «Світ природи», яка складається з розділів-курсів: світ тварин, популярна екологія, світ рослин, хімія для допитливих, таємниці життя. Науково-дослідний напрям включає низку гуртків дослідницького характеру, який забезпечує лабораторія експериментальної біології. Вихованці даної лабораторії здобувають теоретичні та практичні знання на гуртках: «Біотехнологія», «Молекулярна біологія», «Генетика», «Мікробіологія», «Біоінженерія», «Основи біології англійською мовою», а також проводять свої власні наукові дослідження, які представляють на молодіжних конференціях та конкурсах.

 
  Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології щиро вдячний за запрошення та впевнений, що спільними зусиллями ми подолаємо перешкоди й забезпечимо найкраще майбутнє для української молоді!

 

Наталія Батрак 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook