PhD: стартувала вступна кампанія до аспірантури на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

20 квітня 2023 року

  19 квітня 2023 року, відповідно до графіка проведення вступних фахових випробувань до аспірантури, на факультеті захисту, рослин, біотехнологій та екології пройшло засідання екзаменаційної комісії з прийому вступних іспитів на навчання зі спеціальностей 091 «Біологія», 101 «Екологія», 202 «Захист і карантин рослин». 

 

  Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професор, голова екзаменаційної комісії Юлія Коломієць представила вступникам членів екзаменаційної комісії:

  • Спеціальність 091 «Біологія» — професор Світлана Прилуцька, професор Лілія Калачнюк, доктор біологічних наук Алла Клепко.
  • Спеціальність 101 «Екологія» — доктор біологічних наук Алла Клепко, доцент Валерія Бондарь, старший викладач Анна Сальнікова.
  • Спеціальність 202 «Захист і карантин рослин» — професор Микола Доля, доцент Анатолій Бабич, доцент Мирослав Піковський.

 

  Перед початком екзамену комісія провела інструктаж, як буде проходити вступ, згідно з Правилами прийому на навчання в аспірантурі Національного університету біоресурсів і природокористування України в 2023 році, вступники витягнули білет, певний час готувалися, проходили усне опитування та представили на розгляд комісії презентації дослідницьких пропозицій. Загалом було 17 студентів: 3 — на спеціальності 101 «Екологія», 8 — на 202 «Захист і карантин рослин», 6 — на 091 «Біологія».

 

  Члени екзаменаційної комісії відмітили актуальність обраних тем наукових досліджень майбутніх аспірантів, а презентовані дослідницькі пропозиції отримали позитивні відгуки. В ході дискусії з обговорення дослідницьких пропозицій члени комісії надали слушні рекомендації, на які варто звернути увагу при роботі над дисертаційною роботою.

  Вступники успішно пройшли перший етап склавши фаховий екзамен, проте попереду екзамен з іноземної мови (на вибір) та екзамену з філософії. Приймальна комісія прийматиме рішення щодо кожного вступника, а зарахування проводитиметься за сумою балів, отриманих за вступні випробування: презентації дослідницької пропозиції, екзамен зі спеціальності, іноземної мови та філософії.
  Голова екзаменаційної комісії Юлія Коломієць подякувала вступникам факультету захисту, рослин, біотехнологій та екології за гідну підготовку до складання вступних іспитів, побажала успіху в наступних екзаменах та творчого натхнення в навчанні!

Наталія Батрак 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook