VII міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених "Роль молоді у розвитку АПК України"

20 квітня 2023, 16:43

   19 квітня 2023 р. відбулася VII міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених "Роль молоді у розвитку АПК України". Конференція проводилася на базі платформи zoom. Участь у конференції брали студенти, магістри, бакалаври 1, 2, 3 і 4 курсів, в тому числі 1 курс 1 група ФАМ, гуртківці, викладачі факультету ФАМ та педагогічного факультету НУБіП України.
   Із вступним словом виступили професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Василівна Шинкарук, начальник науково-дослідної діяльності Володимир Віталійович Отченашко, доцент гуманітарно-педагогічного факультету Інна Миколаївна Савицька.

   Доповіді учасників були цікавими та актуальними, в них розглядалися питання ролі молоді у розвитку АПК України, питання працевлаштування та співпраці молоді із аграрними підприємствами, питання розвитку сільського господарства в умовах війни.
   Цікавою була доповідь випускника ФАМ, а зараз працівника ТОВ ЛБЮ-ТЕХ, керівника розвитку бізнесу Литвинчука Ярослава на тему: “Особливості розвитку АПК України: перспектива та можливості для молоді”. Ярослав у своїй доповіді розповів про свій невеликий життєвий досвід працевлаштування, після закінчення вузу, запевнив, що не слід боятися працевлаштування у великих компаніях, адже там є кар'єрний ріст, перспективи і стабільність.

   Доповідь на тему: “Цифрові технології в управлінні аграрним бізнесом” представила студентка ФАМ Вікторія Совайло, яка познайомила нас із системою нового покоління для управління агробізнесом онлайн – Agri Chain, із концепцією створення цієї технології, на прикладі продемонструвала економічний ефект від застосування модуля Farm.


   Цікавою була доповідь Анни Красноштан про розвиток аграрного регіону Сумщини, на прикладі Кролевецького комбікормового заводу. Анатолій Стоянов у своїй доповіді познайомив нас із біржовим котируванням на пшеницю.


   Максим Пархомчук у своїй доповіді на тему: “Особливості розвитку АПК в воєнний та поствоєнний період” розповів про втрати АПК під час війни пов'язані з логістикою, зниження обсягу виробництва зернових культур та продукції тваринництва, про завдані збитки та експорт продукції. Акцентував увагу на державній підтримці АПК під час війни.


   Іван Кушніренко у своїй доповіді акцентував увагу на класифікації порушень поведінки у підлітків, на плюсах та мінусах в девіантній поведінці підлітків.


   У доповіді Вікторії Ващіліної на тему: “Правові основи статусу внутрішньо переміщених осіб” висвітлено поняття міграції, проблеми демографії та втрати населення України в умовах війни. Піднімалися питання витрачання грошей українцями за кордоном та стратегія державної політики внутрішньо переміщених осіб до 2025 р.
   Каріна Сірова познайомила слухачів із факторами, які визначають девіантність підлітків, пояснила причини та види девіантної поведінки підлітків.
   Цікавою була доповідь Оксани Білокінь на тему: “Практична значущість проблеми емоційного інтелекту”. Оксана познайомила нас із невербальними засобами комунікації, із дослідженням емоційного інтелекту та його напрямами.
   Науково-практична конференція була цікавою, інформаційно насиченою. По завершенню виступів доповідачам, були поставлені запитання учасникам конференції, у дискусії спірними розмовами вирішувались актуальні питання сьогодення. Дякуємо усім учасникам науково-практичної конференції! Життя триває! А найголовнішим бажанням зараз для нас – припинення війни та мир на нашій землі! А відбудова нашої держави залежитиме від молоді.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook