Нові інструменти побудови кар'єри в агрокомпанії

21 квітня 2023, 17:13

   21 квітня 2023 р. відбулася онлайн зустріч у рамках проєкту «АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво», який реалізується освітнім проєктом «Агрокебети» та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» із Наталією Романенко та Петром Пшеничним із лекцією напрямку «Менторська підтримка в агро» «Нові інструменти побудови кар'єри в агрокомпанії». На даній лекції були присутні студенти гуртка “Макроекономічні аспекти економічного зростання в Україні”.
   Ключовими питаннями лекції були: як працює МХП в сучасних умовах, які інноваційні інструменти використовує компанія для управління талантами, які компетенції допоможуть студенту на старті кар’єрного розвитку, як стати частиною МХП та будувати свою кар'єру в компанії.
   Лектори познайомили слухачів із дуальною формою навчання у процесі підготовки якої приймають участь одразу два заклади – навчальний (40%) та роботодавець МХП (60%). Дана форма навчання має інноваційний та сучасний підхід до вирішення бізнес-задач Компанії та враховує вирощування кваліфікованих фахівців, які ще зі студентських лав працюватимуть в МХП, прояв відповідальності МХП і таким чином, навчаючи кадри, допомагають розвиватися економіці країни.


   На лекції було розглянуто важливі якості людини в сучасному світі – наполегливість, комунікабельність. Проаналізували побудову моделі взаємодії з молоддю підприємства АГРОНОВА. Розглянули етапи побудови кар'єри і можливі рішення за підсумками ТС, яка включає комплексну оцінку, Talent council (TC) та рішення. Були проаналізовані фактори мотивації. Розглянуті найважливіші якості успішної побудови кар'єри в сучасному світі – цілеспрямованість, досвід, наполегливість, професіоналізм, комунікабельність. Зупинилися на компетенціях, які повинна мати людина на старті розвитку своєї кар'єри.


   Цікаво було почути інформацію формування структурованого регулярного комітету Нарада щодо кадрових змін в рамках якого розглядаються співробітники з точки зору комбінацій їх: лідерських навичок, професійних навичок, результативності, потенціалу до розвитку в середині організації. Зупинилися на формуванні культури відкритих та прозорих кадрових рішень. Познайомили слухачів із тривимірною системою оцінки талантів, з процесом формування кадрового резерву, з етапами розвитку персоналу.
   Зупинилися на гарантіях студентам під час роботи – офіційна заробітна плата, офіційне працевлаштування, безкоштовний корпоративний трансфер з роботи і на роботу, супровід наставника-ментора, корпоративний спортзал, корпоративний психолог, досвід провідних спеціалістів із команди МХП.
   Дякуємо за цікаву лекцію. Ми із задоволенням відвідуємо вебінари і надіємося незабаром зустрінемося і ще багато цікавого дізнаємося.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook