Наукова конференція на факультеті конструювання та дизайну

20 квітня 2023 року

 19 квітня на факультеті конструювання та дизайну проходило пленарне засідання ХXІІ міжнародної конференції науково-педагогічних працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн». І хоч конференція була заявлена як онлайн захід, більшість її учасників були присутні очно.

 
Роботу конференції із вступного вітального слова розпочав декан факультету конструювання та дизайну Зиновій РУЖИЛО. До вітальних слів долучились і провідні вчені факультету – гаранти освітніх програм: завідувач кафедри конструювання машин і обладнання Вячеслав ЛОВЕЙКІН, завідувач кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Сергій ПИЛИПАКА, професор кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Костянтин ЛОПАТЬКО. Вони наголосили на тому, що проведення такої конференції дозволяє виступаючим (а серед них більшість складали молоді вчені) репрезентувати результати власних досліджень, отримати критичну їх оцінку від досвідчених вчених та розвинути навики публічного виступу. Декан та гаранти освітніх програм побажали учасникам успіхів та удачі в провадженні наукових досліджень.
Робочу частину пленарного засідання відкрив член ради роботодавців факультету конструювання та дизайну, керівник відділу збуту ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег ПРОДЕУС. Його доповідь була присвячена питанням програмного забезпечення та прогнозування в системі планування виробництва фільтрів в компанії MANN+HUMMEL. Доцент кафедри будівництва Олег ФЕСЕНКО розповів присутнім про вогнестійкість залізобетонних попередньо напружених багатопустотних плит за ознакою втрати несучої здатності нормальних і похилих перерізів.
 
 
Доцентка кафедри механіки Анастасія КУЦЕНКО за результатами виконання своєї ініціативної тематики представила доповідь „Дослідження напруженого стану армованої бетонної плити з поверхневою тріщиною методом скінчених елементів”.
 
 
Ізюминкою у роботі конференції стала доповідь асистентки кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства, аспірантки Фізико-технологічного інституту металів і сплавів Катерини КВАСНИЦЬКОЇ. Свою доповідь вона презентувала англійською мовою („Ways of improving the technology of obtaining complex-profileparts based on melted model”). Аспірант четвертого року навчання кафедри конструювання машин і обладнання Валерій МАКАРЕЦЬ закінчив роботу над дисертаційним дослідженням і доповів про отримані ним результати. Питанням особливостей морфології наночастинок та перспектив їх використання присвятила доповідь аспірантка кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Катерина ВИНАРЧУК. Аспірант кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну В’ячеслав ХРОПОСТ представив доповідь Абсолютно пружне згинання прямолінійної металевої смуги, а також смуги із початковою кривиною пружної осі.
 
Всі доповіді викликали значну кількість запитань, які інколи переходили у жваву дискусію. Було відчутно, що кожне з репрезентованих на пленарному засіданні питань, актуальне.
 
 
Насамкінець було підбито підсумки роботи пленарного засідання і заступник декана з наукової роботи Юрій РОМАСЕВИЧ подякував усім учасникам конференції за активну участь. Наступного для робота конференції продовжилась у форматі секційних засідань на кафедрах факультету.
 
 
Заступник декана факультету конструювання та дизайну
Юрій Ромасевич
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook