Ми гордимося нашим університетом

21 квітня 2023 року
НУБіП України

  Незабаром наш рідний університет святкуватиме 125-річчя від дня заснування. Зазвичай люди напередодні важливої події у своєму житті згадують перебуле, аналізують сьогодення, накреслюють плани на майбутнє. Нам поталанило, що доля подарувала щастя навчатися в такому славному закладі освіти.

Величні сторінки історіі НУБіПУ журналісти-першокурсники перегорнули на черговій кураторській годині разом зі своїм наставником Ніною Степаненко. Ніна Степанівна зуміла цікаво та ємно викласти колишні набутки вишу й гідне щонайвищої оцінки сьогодення. Ми вкотре пораділи за величні досягнення інституту / академії / університету.

«Історична мандрівка» розпочалася із перегляду презентації. Студенти побачили найперші кабінети, авдиторії, музеї сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту, дізналися про перший випуск учених-агрономів далекого1903 року. Знаменно, що очолював тодішню державну екзаменаційну комісію видатний учений-хімік почесний член популярного Київського товариства природодослідників Д. І. Менделєєв. Цікаво було довідатися про заснування багатьох факультетів, а особливо про найрідніший – гуманітарно-педагогічний.

Залюбки пройшлися стежками Ботанічного саду, насолодилися просторами Студентського скверу, зупинилися й помислили вслух та про себе біля недавно посаджених Шевченківських Дубів.

Захопив нас і Музей університету. Пораділи за випускників, з-поміж яких сонмище знаменитостей, за багатолітні першості в багатьох усеукраїнських та міжнародних рейтингах, пересвідчилися в тому, що НУБіП упевнено крокує в день майбутній.

Отож сьогодні ми дізналися багато нової, цікавої і корисної інформації. Історію університету, з яким зріднилися, маємо знати й вивчати, бо ж усе починається в житті з малого…Неодмінно долучимося до урочистостей, позаяк це наш, майбутніх майстрів пера, обов’язок.

Щиро дякуємо нашій Ніні Степанівні за інтелектуально-духовну розмову!


Йордана Курганевич,
студентка-першокурсниця спеціальності «Журналістика»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook