22 Квітня світ відзначає Міжнародний день Землі

22 квітня 2023, 10:10

 День Землі - це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як їхнього спільного дому, відчути нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного. Це день, коли людство зосереджує увагу на гострих проблемах навколишнього середовища та вживає заходів для їх вирішення. По всьому світу люди висаджують дерева, прибирають парки, сквери та водойми.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цікавою є історія походження цього свята. Вона пов’язана з ім’ям Джона Мортона – адміністратора штату Небраска на півночі американського континенту, який наприкінці ХІХ століття, переїхавши до цього штату, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території штату вирубували для будівництва житлових будинків та їх опалення. Джон Мортон запропонував проведення дня, присвяченого благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн дерев. Після цього у 1882 році в штаті Небраска 22 квітня було проголошено офіційним святом – Днем Дерева. Зміст цього свята розширився у 1970 році, і ідея виросла в День Землі, який став загальнонаціональним. А вже через рік, у 1971 році, ООН офіційно визнало це свято, і воно стало всесвітнім.

Турбота про нашу планету - важлива місія, яку активно пропагують учасники еко-руху по всьому світу. Вплив людини на навколишнє середовище настільки згубний, що в останні десятиліття ризик екологічної катастрофи збільшився в рази. Цей день – нагадування про екологічні проблеми, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

НПП кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, усвідомлюючи важливість привернення уваги до питань екології загалом, а надто у складній ситуації, в якій опинилась наша країна через бойові дії, провели тематичні виховні заходи. Асистентка кафедри Клаптюк А.В. провела круглий стіл зі студентами-першокурсниками спеціальності «Захист рослин», гр. ЗКР-2202 і ЗКР-2203. В межах заходу студентам була запропонована вікторина на тему «Екологічні проблеми, що потребують найшвидшого вирішення», яка стала предметом обговорення та висловлення пропозицій щодо розв’язання важливих питань захисту природи. Також студенти представили свої проекти, що стосувалися проблем навколишнього середовища у світі та Україні зокрема та кроків, як-от масове вирубування лісів, забруднення довкілля пластиком, знищення аграрних культур, викиди небезпечних речовин в повітря та воду, тощо. Учасники заходу поділилися своїми думками стосовно того, чому в умовах війни важливо не забувати про екологію, яких заходів держава та кожен з нас може вжити зараз і в подальші роки відбудови задля збереження неповторних природних багатств України.


Трохимчук Богдан
студент гр.ЗКР 2202
Клаптюк А.В.
асистентка кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook