Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин взяли участь у ХХVI Міжнародній науково-технічній конференції «Геофорум-2023»

23 квітня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  Західне геодезичне товариство Українського товариства геодезії і картографії упродовж 19-21 квітня 2023 року провело XXVI Міжнародну науково-технічну конференцію «Геофорум-2023». У роботі конференції від Національного університету біоресурсів і природокористування України брали участь декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин. Цього року до конференції приєдналися фахові спеціалісти та академічна спільнота з України, Польщі, Німеччини, Латвії як цивільного, так і військового напряму.

  Геофорум є важливою подією для геодезичної спільноти та виступає платформою для обміну знаннями й ідеями, просування сучасних технологічних рішень у сфері геодезії, геоінформатики, кадастру та ін. Проведення подібних масштабних заходів, в умовах воєнного стану, є черговим підтвердженням того, що сфера працює і впевнено розвивається, незважаючи на виклики сьогодення.
  У рамках форуму відбулися пленарні засідання, стендові доповіді, презентації фахових організацій і фірм, а також виставка приладів, технологій, програмних продуктів, фахової і навчальної літератури тощо. Учасники конференції мали можливість долучитися до роботи секцій за напрямами «Геодезія, геодинаміка, приладобудування, інженерна геодезія, геодезичний моніторинг у будівництві», «Фотограмметрія, картографія, ГІС, технології з БПЛА», «Кадастр, землеустрій, оцінка нерухомості», «Військові геодезичні та GIS-технології».

  Під час роботи конференції, професор Андрій Мартин, у своєму виступі, детально охарактеризував стан землеустрою і топографо-геодезичної діяльності в Україні в умовах війни та перспективи їх розвитку в умовах післявоєнного відновлення. Доповідь професора Тараса Євсюкова була присвячена ключовими передумовам і системі заходів з кадастрового обліку земель, що постраждали внаслідок бойових дій і плануванню їхнього відновлення.

  У рамках конференції та виставки відбулися десятки робочих зустрічей. Крім того, під час візиту до Національного університету «Львівська політехніка» учасники мали можливість ознайомитися із матеріальною базою та лабораторіям Інституту геодезії, де здійснюється підготовка фахівців за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», обговорити питання підготовки фахівців у сфері геодезії, картографії та землеустрою.
  Директор Інституту геодезії професор Корнилій Третяк і його заступник доцент Марія Маланчук, провели екскурсії кафедрами та лабораторіями інституту. Під час візиту були обговорені й особливості підготовки фахівців з геодезії та землеустрою, досвід співпраці з міжнародними партнерами, представлені останні наукові розробки кафедр. За результатами візиту дійшли домовленості з поглиблення співпраці в освітній діяльності та виконанні наукових досліджень. Зокрема у вдосконаленні освітньо-професійних програм, підготовці і публікації результатів наукових досліджень у фахових виданнях університетів, спільної участі у роботі круглих столів та конференцій, «Літній школі з геодезії та землеустрою», стажуванні науково-педагогічних працівників та ін.

Довідково
Міжнародна конференція «Геофорум» є одним із найбільших геодезичних форумів в Україні, що об’єднує фахівців геодезії, картографії та кадастру. Вона є широковідомою за кордоном, у різні роки її відвідали представники понад 30 країн світу.

Людмила Гунько,
доцент землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook