76-а Всеукраїнська науково-практична студентська конференція

21 квітня 2023 року
НУБіП України

 Студентська конференція: засідання секції «Вища та прикладна математика» 

                     Залучення студентів до наукових досліджень є одним з пріоритетних

напрямів   сучасної   діяльності      Національного    університету    біоресурсів   і

природокористування України.   20 квітня 2023 року  ННІ енергетики, автоматики

і  енергозбереження  відбулась  76-а  науково-практична   конференція   студентів

"Енергозабезпечення,  електротехнології,  електротехніка   та    інтелектуальні

управляючі системи в АПК",  присвячена 125 річчю університету.

                           

Відповідно до програми конференція працювала у шести секціях. Кафедра вищої та прикладної математики підготувала більше 60-ти доповідей на конференцію, які пройшли попередню апробацію на засіданнях наукових гуртків кафедри: "Вища математика", "Сучасні  математичні теорії", "Вища математика" та на семінарах. Найкращі доповіді було представлено на засідання секції 4 "Вища та прикладна математика".

У роботі конференції взяли участь студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, факультетів  інформаційних технологій, механіко-технологічного, конструювання та дизайну, землевпорядкування.

До участі в конференції були запрошені студенти Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного транспортного університету.

З привітальним словом до учасників конференції звернулась в.о. завідувача кафедри вищої та прикладної математики Панталієнко Л.А. Людмила Анатоліївна побажала учасникам плідної праці та жвавої наукової дискусії, можливості обміну думками та апробуванням своїх напрацювань.

Студентка Національного університету «Києво-Могилянська академія» Мейш М.В. (науковий керівник професор Мейш Ю.А.) виступила з доповіддю «Математичні ілюзії»

                      

 

Естафету підхопила   студентка Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського Кохан Л.С. (науковий керівник професор Мейш Ю.А.) з доповіддю "Математика в архітектурі". 

                  

        

Неабияку зацікавленість виявили учасники конференції до теми фракталів, яку представила студентка ННІ ЕАіЕ Чугаєва А.М. (науковий керівник доцент Іванова Ю.І.) з доповіддю «Дослідження світу фракталів». Доповідачка зупинилась на математичних особливостях фракталів, продемонструвала наявність фракталів навколо нас та висвітлила їх окремі застосування.

                      

                             

Студент механіко-технологічного факультету Броварець М.Є. (науковий керівник ст. викл. Щербак Т.М.) привернув увагу неординарною доповіддю «Вплив математики на розвиток агроінженерії як науки». Студент зазначив, що математика, знання математичних моделей дозволили вченим краще розуміти виробництво рослин та тварин. Застосування комп’ютерних методів розв’язування аналітичних задач спрощує процес обрахунку агроінженерних задач та дозволяє досліджувати більш складні моделі механізмів.

                            

                   

 Традиційно студенти факультету інформаційних технологій Кипіч А.С. (науковий керівник доцент Шостак С.В.) з доповіддю «Становлення та розвиток засобів комп’ютерної математики» та Левіна В.Д. (науковий керівник доцент Шостак С.В.) – «Основні методи роботи в середовищі MATHEMATIKA» занурили слухачів в світ математики та комп’ютерів.

                      

  

                       

                                    

Про метод дефектоскопії доповів студент ННІ ЕАіЕ Шевченко О.О. (науковий керівник доцент Цюпій Т.І.) –«Аналіз складних об’єктів і систем методами дефектоскопії»

                                

             

Занепокоєння серед студентів викликала доповідь студента механіко-технологічного факультету Братченко С. В. (науковий керівник доцент Артемчук Л.М.) – «Українські водні питання: статистика по Чернігівській області під час воєнного стану». Війна невідступно слідує за нами всюди, але Україна велика держава і наслідки воєнної агресії рашистів подолає. Відбудову будуть здійснювати теперішні студенти, а завтра − вже фахівці в різних галузях господарювання.

                   

                     

       Підбиваючи підсумки, учасники конференції дали високу оцінку якості

представлених   презентацій   та  доповідей,  а  також  організації    роботи

конференції.   Крім того, вкотре  було  підкреслено важливість   проведення

таких  заходів,  які  надають  можливість  молодим  вченим  представити та

обговорити результати своїх пошуків, продемонструвати науковий, творчий

потенціал та креативні здібності навіть в умовах сьогодення.

                                                                                                    Людмила  Артемчук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook