Наукова перемога студента факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

24 квітня 2023 року
НУХТ
     У 2023 році конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» проходив на базі Національного університету харчових технологій. 3-7 квітня 2023 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р.
     У підсумковій конференції взяли участь 24 здобувачі із 11 закладів вищої освіти України: Національного університету харчових технологій, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Одеського національного технологічного університету, Державного біотехнологічного університету, Сумського національного аграрного університету, Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя, Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, Миколаївського національного аграрного університету, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Д. Моторного.
     Від нашого університету на даний конкурс була представлена наукова робота студента 2-го курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Бородича Богдана на тему «Розробка конструктивно-технологічної схеми та обґрунтування режимних параметрів семіфлюідизації плодоовочевої продукції»
 
Робота була підготовлена на кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК, під керівництвом професора Паламарчука Ігора Павловича
 
Суть роботи полягає в розробленні конвеєрної установки, в якій створюється псевдорозріджений шар продукції за рахунок використання вібраційних і хвильових ефектів. В результаті утворюється динамічна хвиля для забезпечення примусового переміщення продукції вздовж гнучкого вантажонесучого органу в умовах неперервного оновлення шарів продукції при їх перемішуванні. Розроблений пристрій дозволить знизити сили внутрішнього тертя при транспортуванні продукції та інтенсифікувати тепломасообмінні процеси харчових виробництв.
За тематикою даної роботи було опубліковано 2 наукових статті у фахових виданнях України, отримано патент України на корисну модель та Акт впровадження на виробництві.
Для об’єктивного оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комісії увійшли провідні науковці з різних закладів вищої освіти. На підставі рецензій та оцінювання наукових доповідей учасників науково-практичної конференції, галузева конкурсна комісія, яку очолив ректор НУХТ Олександр Шевченко, визначила переможців Конкурсу.
У результаті сумарної бальної оцінки представлена наукова робота Бородича Богдана отримала Диплом I-го ступеня. Це дуже вагоме досягнення. Адже, як на факультеті, так і в університеті в цілому, створенні всі необхідні умови для проведення наукових досліджень. Викладачі-науковці сприяють і залучають студентів до наукової роботи, допомагають їм організовувати, проводити наукові експерименти та аналізувати їх результати. І, як видно з підсумків конкурсу, маємо гарні плоди.
Тож вітаємо пана Ігоря та його учня з цією подією, і бажаємо наснаги та успіхів у подальшій науковій і навчальній роботі.
 
Михайло Муштрук
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook