Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства взяли участь у спеціальних лісівничих заходах з формування стійких до пожеж та змін клімату насаджень

24 квітня 2023 року
ВП НУБіП України "Боярська лісова дослідна станція"

     Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства взяли участь у навчально-практичному семінарі "Лісівничі заходи підвищення стійкості лісів до змін клімату та пожеж" який приурочено до міжнародного Дня Землі.     

     В межах заходу було організовано поїздку в лісовий масив ВП НУБіП України "Боярська ЛДС", де студентам було представлено мету заходу, особливості та характеристику лісорослинних умов, сучасні підходи в лісівництві. Студенти самі спробували себе у переформуванні чистих сосняків. Введення листяних видів під пологом розрідженого соснового насадження здійснювалося шляхом висаджування сіянців у підготовлений грунт, а також висівом жолудів дуба.

     В умовах змін клімату та з переходом на європейські підходи ведення лісового господарства, все більшого значення набувають лісівничі заходи з формування різновікових, мішаних насаджень, які характеризуються більшою стійкістю до несприятливих погодних та кліматичних умов, пожеж, шкідників та хвороб. Такі насадження є передумовою застосування несуцільних способів рубок головного користування, що дозволяє постійно зберігати лісове середовище.

     Студенти спеціальності "Лісове господарство" радо доєднуються до подібних заходів. Завдяки унікальній базі - ВП НУБіП України "Боярська ЛДС" студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства мають змогу не лише брати участь у подібних заходах, а й систематично проходити практичні навчання з різних напрямків лісівничої освіти.

Олександр СОШЕНСЬКИЙ,
доцент кафедри лісівництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook