ВІДВІДИНИ МУЗЕЮ ІСТОРІЇ НУБІП УКРАЇНИ

25 квітня 2023 року
   Студенти першого курсу групи АІ-2202 разом із куратором Цивенковою Н.М. відвідали Музей історії НУБіП України, який є навчальним, науково-дослідним і культурно-освітнім структурним підрозділом закладу вищої освіти.

    Цей музей має ряд особливостей. Головна з них полягає в тому, що він відіграє не лише культурно-просвітницьку функцію, але й доповнює зміст занять новим матеріалом, підкріплює його емоційно, тобто активно бере участь в навчально-виховному процесі.

    Директор музею Поливач Марія Анатоліївна провела цікаву та змістовну екскурсію, представила музейні експонати. Зокрема, цікавою була розповідь про розвиток сільського господарства в Україні та про те які етапи конструктивного удосконалення проходили зразки перших знарядь праці: від простішого плуга до сучасних машин. Також студенти ознаймились з історичними документами, які свідчать про історію створення та розвитку як флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України – так і Музею історії НУБіП. До речі, хоча музей було засновано в грудні 1964 року (на той час це була лише кімната історії ЗВО), проте Музеєм історії НУБіП він став лише у 2008 році (згідно з Постановою Кабінету Міністрів №945 від 2.10.2008 р).
    Музей складається з трьох відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення НУБіП; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, все це ілюстровано світлинами, історичними документами і речами.
 
   Були в історії музею і буремні часи. У 2013 році в третьому корпусі НУБіП відбулася пожежа, внаслідок якої було знищено багато цінних експонатів та архівних документів музею. Робота з відновлення музею розпочалася у 2017 році і триває дотепер. Співробітники музею відновлюють втрачені документи та постійно ведуть пошуки історичної інформації про НУБіП України та його структурні підрозділи.

 

   Сьогодні Музей історії НУБіП України становить вагому частину державного музейного фонду України, який досліджує і популяризує історію науки та освіти, формує науковий світогляд молоді.
   На закінчення зустрічі студенти зауважили, що дуже важливо пам’ятати про минуле з метою будівництва міцних основ для майбутнього, подякували Марії Анатоліївні за цікаву розповідь, всі побажали один одному сил, натхнення, здоров’я і поділилися мріями про Перемогу і мир в країні.

 

Наталія Цивенкова,
куратор групи

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook