Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології продовжує роботу в рамках Наукових гуртків НУБіП України

25 квітня 2023 року

  Сьогодні надзвичайно важливо тримати зв’язок викладачів Вищих навчальних закладів та учнів шкіл, ліцеї та гімназій. Спілкуючись між собою ми маємо можливість поділитись своїми знаннями, набути нового досвіду, допомогти учням визначитись із майбутньою професією, розширити свій світогляд.


  24 квітня 2023 року відбулося чергове заняття гуртка «Біотехнологія та екологія»для учнів 10-11 класів Ірпінського академічного ліцею, в рамках роботи наукових гуртків НУБіП України. Цього разу своїми знаннями поділилася доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики Світлана Прилуцька. Учні мали змогу прослухати надзвичайно цікаву та ґрунтовну лекцію на тему: «Вітаміни: характеристика і функції».
  Лектор детально ознайомив гуртківців з класифікацією, структурною будовою, фізико-хімічними властивостями, особливістю біологічної дії вітамінів, а також їх участь у метаболічних процесах організмів. Значний інтерес викликала інформація про джерела знаходження вітамінів у харчових продуктах рослинного і тваринного походження та добові потреби.

 
  Наші викладачі завжди раді поділитись своїми знаннями та передати власний досвід, а можливо для когось наші лекції стануть тим самим поштовхом до вибору майбутньої професії! Чекаємо на подальші зустрічі!

Олена Кваско,
кандидат біологічних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook