Практична складова надзвичайно важлива у підготовці лікарів ветеринарної медицини

25 квітня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Минув ще один тиждень навчальної практики студентів 5 курсу факультету ветеринарної медицини НУБіП України на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології.
   Бази практики дещо змінились у порівнянні з першим тижнем практики, все зроблено для того щоб студенти змогли максимально спробувати себе у різних напрямках та спеціалізаціях діяльності лікарів ветеринарної медицини, а потім вже між собою поділитись враженнями та власним досвідом.

   Цього тижня  ми вирішили провести практику на базі фермерського господарства "Тетяна 2011" на козиній фермі "Зінка", навчальної лабораторії «Голосіївська навчально-дослідна пасіка», Київського зоопарку, навчально-виробничої лабораторії птахівництва та навчально-науково-виробничої лабораторії конярства.

   

   Студенти трьох груп під керівництвом доцентів Віктора Литвиненка, Віталія Ситніка та Максима Жуковського мали можливість провести епізоотологічне обстеження усіх баз проходження практики.

   Теплий прийом студентів організувало фермерське господарство "Тетяна 2011" на козиній фермі "Зінка" де студенти за супроводу головного лікаря господарства Гаркавого Володимира Вікторовича опрацювали УЗД діагностику кітності кіз за допомогою портативного УЗІ апарату, розчистку ратиць, відбір крові,  обезрожування та надання рододопомоги. По завершенню відпрацювання практичних навичок у доброзичливій і затишній атмосфері відбулась дегустація продукції торгової марки Зінка та бесіда з керівником господарства Цвиком Василем Вікторовичем. Студенти залишилися задоволені оскільки отримали ще й Пасхальні подарунки з продукції козівництва.

   У навчальній лабораторії «Голосіївська навчально-дослідна пасіка» проведено відпрацювання практичних навичок роботи з бджолиними сім´ями під керівництвом доцента кафедри бджільництва Головецького Ігоря Івановича. Завідувач кафедри Микола Гаврилович Повозніков ознайомив студентів з найбільш актуальними викликами у бджільництві та презентував найбільш активному студенту баночку Голосіївського меду з пасіки.
   Студенти ознайомились з особливостями епізоотологічного обстеження Київського зоопарку, та шляхами дотримання ветеринарно-санітарних умов утримання різних видів тварин на обмеженій території, а також особливостями надання ветеринарної допомоги та проведення протиепізоотичних заходів серед тварин, що утримуються у зоопарку.

   За період проходження практики студенти ознайомились з кардинально різними напрямами діяльності лікарів ветеринарної медицини, від забезпечення здоров'я маленької комахи до особливостей ветеринарного обслуговування слона.

Максим Жуковський, асистент кафедри
епізоотології, мікробіології і вірусології,
Віктор Литвиненко, доцент кафедри
епізоотології, мікробіології і вірусології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook