Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина: кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей провела всеукраїнську науково-практичну конференцію молодих науковців «Сучасна наука: досягнення та перспективи» іноземними мовами

21 квітня 2023, 10:00

 21 квітня 2023 кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету провела всеукраїнську науково-практичну конференцію молодих науковців «Сучасна наука: досягнення та перспективи» іноземними мовами.

Відкривала конференцію заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету, д.філ.н., професор Харченко Світлана Василівна, яка наголосила на важливості продовження наукової роботи в умовах війни та на актуальності проблематики цьогорічної конференції.


З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. завідувача кафедри англійської мови для агробіологічних та технічних спеціальностей к.пед.н., доцент Яременко Наталія Віталіївна, яка привітала учасників конференції та відзначила значущість проведення конференції іноземними мовами, що стало можливим завдяки спільним зусиллям молодих науковців та їх наукових керівників. Пані Наталія підкреслила, що проведення наукових конференцій є необхідним і не тільки сприяє підвищенню якості професійної підготовки студентів, а також об'єднує наукову спільноту України особливо зараз в умовах війни, адже підтримка і спілкування є дуже важливими. А проведення конференцій іноземними мовами подвоює важливість таких заходів.


Побажавши успіхів у подальшій роботі конференції, Наталія Віталіївна передала слово в. о. завідувача кафедри української мови та літератури, іноземних мов та перекладу університету “Україна”, кандидатці філологічних наук, доценту Риженко Катерині Василівні, яка із радістю відзначила необхідність проведення таких заходів, задля розвитку наукового потенціалу держави, та побажала успішних та  невпинних досліджень нашим науковцям.


Модератор конференції, старший викладач кафедри англійської мови для агробіологічних та технічних спеціальностей Коромисел Микола Володимирович організував виступи учасників конференції, попередньо згадавши нариси історії університету. На конференції було презентовано візитівку Національного університет біоресурсів та природокористування англійською мовою та ознайомлено учасників конференції з науковою та освітньою діяльністю університету.

Серед учасників конференції були присутні молоді науковці з різних закладів вищої освіти України, а саме: Національного медичного університету України ім. Богомольця, Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна”, Київського університету імені Бориса Грінченка, Державного університету телекомунікацій, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Державного університету інфраструктури та транспорту, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Білоцерківського національного аграрного університету, Харківського національного університету радіоелектроніки.

Під час пленарного засідання, учасниками було презентовано доповіді з їх наукових робіт. Були запропоновані актульні теми досліджень, як то: використання T-vec методу для лікування раку шкіри, різниця у використанні програм штучного інтелекту ChatGPT  та Bing, досягнення у сфері землевпорядкування та геокадастру, використання наноматеріалів у процесах біосинтезу, вплив війни на транспортну систему України та інші.
Результати науково-практичної конференції буде відображено у збірнику тез конференції.
Колектив кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей дякує усім учасникам конференції і бажає молодим науковцям успіхів у подальшому професійному зростанню та розвитку.

Микола Коромисел
ст. викладач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook