Ділова судова гра про поділ майна колишнього подружжя вчергове довела, що успішність майбутнього фаху напряму залежить від того, які вибіркові дисципліни вибере студент

26 квітня 2023 року

25 квітня 2023 року кафедра теорії та історії держава і права ініціювала проведення ділової судової гри щодо поділу майна подружжя. Її ідея полягає в тому, щоб студенти зрозуміли як функціонує судова система, відбувається судове засідання та які аргументи мають значення для успішного розгляду позовних вимог. Гра «Судове засідання» є корисною для тих, хто вже зрозуміти особливості практичної діяльності юриста, зокрема у процесах, і прокачати свої навички аргументації та переконання.

 

Участь у грі взяли дві команди 3 курсу юридичного факультету – команда «Позивач» (тренерка «Олена Чомахашвілі) та команда «Відповідач» (тренерка Анна Мельник). А ось головуючою суддею, а відтак і модераторкою, виступила Світлана Авраменко.

 

 

 

«Поділ майна» - це не лише рольова гра, в якій учасники відіграють ролі сімейних адвокатів та суддів, які розглядають справу про розлучення та поділ майна між колишніми чоловіком та дружиною, а й добра нагода зрозуміти майбутнім практикам як проходить судовий процес з поділу майна під час розлучення.

 

У цій грі гравці розіграли процес поділу майна, враховуючи законодавство та процесуальні норми, підготували необхідні процесуальні документи. Адвокати представляли своїх клієнтів та викладали свої аргументи, доводили вартість майна та пропонували спосіб поділу.

 

Судді своєю чергою винесли рішення про розподіл майна між ними з урахуванням законодавства та враховуючи представлені аргументи сторін. Цікавими були і рефлексії учасників після заходу. Усі прийшли висновку, що лише з навичками риторики та ведення правового дискурсу, з хорошим правовим мисленням та вмінням аргументувати, можна досягти позитивного результату для клієнта. Тож усі вибіркові навчальні дисципліникафедри теорії та історії держави і права включено до ОП підготовки правників не випадково, а з врахуванням перспективи їх успішності у майбутньому.

 

Дякуємо усім організаторам, учасникам, гостям за їх присутність!

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook