Кадрові питання і профорієнтаційна робота у полі зору вченої ради факультету землевпорядкування

20 квітня 2023 року
факультет землевпорядкування

   19 квітня 2023 року відбулося чергове засідання вченої ради факультету землевпорядкування, на якому було розглянуто низку важливих питань.
   Розпочали з кадрових. Голова вченої ради Тарас Євсюков зачитав оголошення про конкурс на заміщення посад науково-педагогічних працівників НУБіП України від 31.03.2023 р. (https://nubip.edu.ua/node/125025). Він поінформував учасників засідання про оголошений конкурс на заміщення посади професорів кафедри земельного кадастру і кафедри геодезіі та картографії. Серед претендентів – професор кафедри земельного кадастру Ірина Новаковська і професор кафедри геодезії та картографії Іван Опенько.

   Вчена рада позитивно оцінюючи організаційну, освітню, дослідницьку, навчально-методичну, культурно-виховну роботу претендентів підтримала кандидатури, затвердила результати таємного голосування та рекомендувала до розгляду на Вченій раді Університету кандидатури доктора економічних наук, доцента Ірину Новаковську на заміщення вакантної посади професора кафедри земельного кадастру та кандидатуру доктора економічних наук, доцента Івана Опенька на заміщення вакантної посади професора кафедри геодезії та картографії.
   Наступним рішенням вченої ради стало рекомендація щодо присвоєння вченого звання доцента кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі доктору економічних наук Антону Кошелю. Вчена рада факультету землевпорядкування, враховуючи високий рівень професійної кваліфікації та позитивно оцінюючи його роботу, одноголосно підтримала присвоєння Антону Кошелю вченого звання доцента кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі.

    Звіту про культурно-виховну роботу було присвячено окрему увагу. Головні завдання виховання особистості студента реалізовувалися в університеті за єдності трьох складових освіти – навчання, розвитку і виховання. Зі звітною інформацію перед колегами виступив заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко. Під час презентації звіту Олександр Вікторович ознайомив колег проведеними заходами на факультеті з 05.08.2022 р. по 13.04.2023 р.

   Про перспективи роботи Сенату студентської організації факультету землевпорядкування доповіла голова Сенату Олександра Калініченко. Олександра відмітила, що головним завданням Сенату є представляти інтереси студентської громади та розглядати актуальні питання стосовно навчання та життєдіяльності студентів. Та визначила основні пріоритетні напрямки на майбутнє - покращення комунікації між Сенатом та студентською громадою факультету землевпорядкування, створення додаткових можливостей для активної участі студентів у прийнятті рішень та виконанні проектів, а також поліпшення процесів прийняття рішень в Сенаті. Одним із головних проектів Сенату розвиток та популяризація соціальних мереж Студентського самоврядування серед студентської спільноти для залучення більшої кількості студентів до активної участі в роботі студактиву та підвищення ефективності комунікації між студентською організацією та студентами. Наступним проєктом є організація тренінгу для старост першого курсу для отримання необхідних навичок та знань для ефективного керування групою. Реалізація ряду благодійних ініціатив, спрямованих на допомогу потребуючим, проведення традиційного турніру з футболу «Кубок декана», організація тематичних вечірок, конференцій, тренінгів та семінарів для студентів, щоб надати їм можливість отримати нові знання та покращити свої навички. Усі проекти повинні допомагати Сенату в досягненні поставлених цілей та покращувати студентське життя факультету.

   Наступним питанням була доповідь т.в.о. завідувача кафедри геоінформатики та аерокосмічних досліджень Землі Олега Дроздівського про виконання заходів із реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2025» кафедрою у у 2022-2023 н.р. Олег Петрович зупинився на питаннях міжнародної та наукової діяльності кафедри, проведення виховної роботи у позанавчальний час. Було окреслено головні проблеми, які безпосередньо стосуються подальшої життєдіяльності структурного підрозділу: штатне навантаження, залучення вступників на підготовче відділення, профорієнтаційна робота.

   Декан факультету Тарас Євсюков вкотре наголосив про необхідність посилення роботи випускових кафедр і наставників академічних груп зі здобувачами, підвищення відповідальності у роботі зі студентами, посиленні профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл та бакалаврату з метою їхнього подальшого вступу за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Особлива увага повинна бути приділена залученню випускників шкіл та технікумів для участі у Всеукраїнських олімпіадах НУБіП України для професійної орієнтації випускників шкіл та коледжів (https://nubip.edu.ua/node/29143), адже реєстрацію продовжили до 24 квітня 2023 року.

   Аспіранта кафедри управління земельними ресурсами Тетяна Кравчук доповіла про хід виконання її наукової роботи на тему «Еколого-економічні засади формування землекористування водоохоронних зон і прибережних смуг в межах територій міст».
   Також на засіданні вченої ради факультету землевпорядкування були розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook