Чорнобиль не має минулого часу

26 квітня 2023 року
платформа Zoom

Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України.


Трагедію на Чорнобильській АЕС офіційно визнали найбільшою в історії ядерною катастрофою в ядерній енергетиці. Сотні людей втратили свої життя через цей вибух, а екологія Європи зазнала непоправної шкоди. У 2003 році Генеральною Асамблеєю ООН 26 квітня проголошено Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф та стало днем вшанування всіх, хто загинув або постраждав від цієї аварії, а також вшановують пам’ять ліквідаторів наслідків вибуху, які свідомо йшли на непоправну шкоду своєму здоров’ю, аби максимально обмежити наслідки трагедії. В 2023 року настала вже 37 річниця вибуху.
Магістри 3 групи факультету землевпорядкування разом з наставником Наталією БАВРОВСЬКОЮ вшанували пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС та обговорили наслідки аварії. Незважаючи на те, що у 2000-у році Чорнобильська АЕС повністю припинила свою роботу, відголоски трагедії ми згадуватимемо ще десятки, а то і сотні років.

"Факт вибуху залишився в минулому, залишилась у минулому і робота, яку виконували чорнобильці, будуючи той перший саркофаг, щоб закрити найбільше лихо. Але наслідки ми відчуваємо і будемо відчувати на собі, напевно, ще не одне покоління. Тому сказати про те, що Чорнобиль залишився в минулому, ми ніяк не можемо".

Пам’ятаємо …

Ольга ФЕДУК,
староста магістрів 3 групи

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook