Студенти механіко-технологічного факультету опановують сучасні технології на лекціях від представників виробництва

26 квітня 2023 року
   Сучасне суспільство характеризується постійним розвитком технологічного і наукового процесів. Такий розвиток слугує градієнтом поєднання виробництва, освіти і науки, для динамічного створення та опанування новітніх розробок. Провадження освітньої діяльності, в партнерстві з виробниками, носить стратегічний характер у формуванні ерудованого інженерного фахівця. На зустрічах із здобувачами вищої освіти, представники провідних компаній, не тільки безпосередньо, розкривають сучасні технології виробництва аграрної продукції, а і демонструють поточний стан середовища, майбутнього працевлаштування студентів.
   У квітні поточного року, відбулися лекційні заняття від представників виробництва, у рамках дисципліни «Сільськогосподарські машини», для студентів другого курсу, спеціальності «Агроінженерія» механіко-технологічного факультету.

   4 квітня, на дистанційній лекції, студенти отримали корисний матеріал, про сучасні машини, для захисту рослин та ґрунтообробну техніку, від фахівця з маркетингу Торгового Дому АТ «Ельворті» Ольги Покотілової. За враженнями лекторки, другокурсники факультету, досить активні студенти, які прагнуть розвивати свої здібності. Здобувачі вищої освіти, задавали цікаві, виважені та вірні питання. На лекційному занятті, студенти розібрали основні характеристики роботи вузлів новітньої техніки, взяли участь у вирішенні ситуаційних завдань, було багато бажаючих висловити свою думку. З піднесенням, варто навести пряму мову Ольги Миколаївни: «Мене дуже тішить високий рівень знань ваших студентів. Готуєте висококваліфікованих спеціалістів для нашої країни».

   Про конструкційно-технологічні особливості комбайнів Case IH Axial Flow, серії 250, 18 квітня, студентів ознайомив продукт-спеціаліст з комбайнів, ґрунтообробної техніки та прес-підбирачів компанії "Сі-ЕН-ЕЙЧ Індастріал Україна" к.т.н., доцент Максим Павленко. Студенти розглянули оновлений комбайн Axial-Flow 250, який отримав новий, важкий нахилений конвеєр, для роботи з широкозахватними жатками. Також, студентів зацікавив вдосконалений привід агрегатування 18-рядних жаток, для збирання кукурудзи.
   Однією з ключових особливостей комбайнів серії Axial-Flow 250 стала автоматизація AFS Harvest Command, яка допомагає оператору досягти бажаного результату, вибираючи оптимальний рівень втрат, якість зерна, постійну продуктивність або максимальну продуктивність, а потім автоматично налаштовувати необхідні елементи комбайна для досягнення поставленої мети. Моделі 250 серії Axial-Flow з AFS Harvest Command тепер мають поліпшені початкові налаштування, які допомагають машині швидше вимірювати ідеальні параметри автоматизації для досягнення оператором бажаної мети при початку роботи.

   Лектором була детально обґрунтована робота всіх систем комбайна та продемонстрована у відеоматеріалах, що викликало у слухачів неабиякий запал цікавості, який плавно перейшов до активної фази запитань та обговорення.
   Сучасні підходи, до технологій точного землеробства, також, 18 квітня, перед студентством висвітлили директор компанії «АСП Трейдинг» Руслан Бондарчук, і директор центру інновацій компанії «АСП Трейдинг» Антон Волошин. Гості зазначили, що розвиток ресурсозберігаючих технологій в аграрному секторі нашої держави, відкриває простір виходу галузі, на якісно новий рівень виробництва, який дозволяє конкурувати з іноземними підприємствами.
   Точне землеробство є одним з базових елементів ресурсозберігаючих технологій в аграрному виробництві. Такі підходи оперують продуктивністю вирощуванння аграрних культур, за їх місцевизначеною потребою в поживних елементах. Технології точного землеробства дозволяють застосовувати оптимальне управління родючістю, кожної елементарної ділянки поля. Мета такого управління, полягає не лише в отриманні максимального прибутку, за умови оптимізації аграрного виробництва, економії господарських і природних ресурсів, а і в реальних можливостях виробництва якісної продукції та збереження навколишнього середовища.

   Здобувачі вищої освіти, детально обговорили з лекторами сучасне обладнанням, яке використовується на технічних засобах компанії, для місцевизначених польових операцій.

   Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність представникам виробництва, за активну участь, в освітньому розвитку студентів. Здобувачі вищої інженерної освіти, повинні яскраво відчувати повноту технологічної сфери діяльності людства, бачити перспективу свого майбутнього призначення та мати стимул, для розбудови мислячої особистості.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook