Виїзне заняття до Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБІП України

26 квітня 2023 року

   Виїзне практичне заняття з дисципліни «Сільськогосподарська мікробіологія з основами вірусології» для студентів агробіологічного факультету спеціальності «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» І року навчання відбулося 19.04.2023 року у відділі мікробіологічних досліджень Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБІП України під керівництвом лектора – професора кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Тетяни Мельничук.

   Студенти ознайомились з технікою безпеки, організацією та роботою обладнання відділу мікробіологічніх досліджень. Методи стерилізації в мікробіологічній лабораторії студенти знали з теорії, тож застосування їх на практиці працювало на закріплення матеріалу. Більшість студентів активно брала участь в підготовці зразків ґрунту для аналізу. З цікавістю проходила робота в мікробіологічному боксі з підготовки і проведення мікробіологічного посіву. Техніка підрахунку колоній і оброслих азотобактером грудочок ґрунту викликала жвавий інтерес. Юрій Соляренко та Олександр Штурма провели посів одержання чистої культури методом Дригальського.

   Студенти з цікавістю розглядали мікробіологічні препарарати, надані Інститутом мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України в рамках договору про творчу співпрацю.

   Таке виїзне заняття дуже сподобалося студентам, за рахунок вдалого поєднання теорії та практики, що так важливо під  час  навчання фахівців. Тому  Тетяна Мельничук з позитивним настроєм та побажаннями молодих мікробіологів вже планує наступні подібні поїздки.
 

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook