Екскурсія до ботанічного саду

27 квітня 2023 року
14 квітня  2023р. студенти  3 курсу 1 гр. економічного факультету  та члени гуртка «Економіст» на чолі з куратором Степасюк Людмилою Михайлівною відвідали Ботанічний сад НУБіП України, який  чи не щодня набуває все нового і привабливого вигляду.
 
 
Ботанічний сад Національного університету біоресурсів і природокористування України заснували в 1928 році. Його створили для науково-навчальних цілей із дослідження та розв’язання проблем акліматизації, збереження, розмноження та селекції в спеціально створених умовах рідкісних і типових видів рослин.
На території ботанічного саду зростає велика кількість видів рослин, понад 3500 таксономічних одиниць. Загальна площа ботсаду становить 53 га, але більша частина не облаштована для відвідувачів і слугує навчальною базою та великою практичною лабораторією для студентів. Тут розташовуються дослідні ділянки кафедр садівництва, овочівництва, відтворення лісів та лісової меліорації, конярства і бджільництва, розсадники лісових та декоративних рослин і багато інших науково-навчальних ділянок.
 
 
Менша частина ботсаду облаштована для звичайних відвідувачів, тут є вимощені доріжки, лавки, ліхтарі, альтанки, містки, струмочки, таблички з корисною інформацією та велика колекція дерев’яних скульптур. На порівняно невеликій ділянці росте  величезна кількість різноманітних дерев, кущів, квітів і декоративних рослин,  частина з яких непритаманна для нашого регіону. Також біля кожного виду стоїть табличка з назвою та природною зоною зростання.
Проходячи стежками ботанічного саду просто очі розбігаються від того розмаїття природи. Він дуже гарний і в кожну пору року  різний,  тому, як і Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка є сенс відвідувати його декілька разів на рік.
 
 
Отримуючи насолоду від прогулянки обговорили нагальні проблеми, які виникли в групі, навчальний процес в умовах воєнного стану та намітили плани на майбутнє. Тому екскурсія виявилася як цікавою, так і корисною. 
Куратор 3 курсу 1 гр
Людмила СТЕПАСЮК
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook