Турбуючись про здоров’я

27 квітня 2023, 19:59
НУБіП України

26 квітня для студентів другого курсу першої групи спеціальності «Журналістика» куратор Катерина Шевцова провела бесіду на тему: «Вплив шкідливих звичок на організм сучасної молоді».

Під час спільної розмови йшлося про шкоду куріння та алкогольних напоїв, бо, на жаль, ця тема актуальна серед студентів, які мешкають у гуртожитку.

«Рак легень, емфізема та бронхіт – це три найпоширеніших хвороби, які можуть виникнути внаслідок куріння. 80% випадків раку легень виявили у людей, які курили», – сказала Катерина Шевцова. За її словами, куріння може призвести до виникнення астми та новоутворень. В організмі людини немає жодного органу або системи, які б не зазнавали негативного впливу від тютюнового диму і його складових речовин – смол, нікотину, чадного газу.

 

«Алкоголь також згубно впливає на організм навіть при разовому вживанні. Отруйна дія спиртного починається в той момент, коли воно потрапляє в організм. Найбільш негативно впливає алкоголь на головний мозок. Згідно досліджень австралійських вчених, склянка спиртного вбиває у мозку близько двох тисяч клітин», – розповіла куратор групи.

Також обговорили правила поведінки у гуртожитках: дотримання санітарних умов в кімнатах, розпорядок дня, толерантне ставлення один до одного, тощо. Студенти активно взяли участь в обговоренні, взаємодіяли з куратором і одностайно дійшли висновку: «Наше здоров’я у власних руках!».


Карина Задорожня,
студентка 2 курсу 1 групи спеціальності «Журналістика»

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook