ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ: «SOFT-SKILLS ВІД ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖЕРА КОМПАНІЇ UKLON»

24 квітня 2023 року

24 квітня 2023 р. викладачами кафедри економіки було запрошено проектного менеджера компанії UKLON Сергія Обуховського для проведення гостьової лекції. У лекції взяли участь студенти спеціальностей: «Економіка», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», даний захід дозволить підвищити професійну підготовку даних здобувачів освіти.  

Сергій розповів про свій власний досвід роботи в різних компаніях, про переваги та недоліки, успіхи та невдачі. Далі для наочного розуміння, що ж таке  soft-skil та як їх вирішувати, лектор запропонував студентам вирішити декілька практичних кейсів.

 

Всесвітньо відома освітня онлайн платформа, Coursera, у своєму блозі стверджує, що дослідницька компанія Wonderlic підрахувала: 93% роботодавців вважають soft skills суттєвими під час прийняття рішень щодо найму на роботу. А дехто з них взагалі відстоює думку, що зазначені навички навіть більш цінні та значущі, ніж технічні.
 
 
Власне, soft skills — це особисті характеристики, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти в команді під час розв’язання будь-яких робочих питань.
 
 
До зазначених характеристик належать наступні вміння:
  • активне слухання (здатність уважно слухати, ставлячи допоміжні запитання, що дозволяють опоненту ширше розкрити думку та зрозуміліше пояснити свою позицію);
  • вміння вести перемовини;
  • невербальні елементи комунікації (вміння не тільки висловлювати думку розумно та стисло, але й застосовувати
  • жести, міміку, поставу на підтвердження слів, що робить спілкування більш виразним);
  • вміння переконувати;
  • вміння презентувати та виступати публічно;
  • storytelling (вміння розповідати);
  • письмові навички (наприклад, вміння укладати звіти, вести бізнес-комунікацію).

Окремо слід згадати вміння критично мислити, а саме: аналізувати ситуацію, що склалася, робити корисні висновки та змінювати поведінку відповідно до середовища; важливою характеристикою сучасного працівника вважається емпатія, здатність відчувати, розуміти та аналізувати почуття та емоції інших людей.
 
 
 
 
 
Лекція була не лише цікавою, змістовною та інформативною, а й викликала живий інтерес у студентів і викладачів, що вилилось у жваву дискусію.
 
 
В. НАГОРНИЙ, О. РУБАН, викладачі кафедри економіки
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook