Гірчить Чорнобиль крізь роки…

27 квітня 2023 року

26 квітня 1986 року, 37 років тому, сталася одна з найбільших в історії людства техногенних катастроф - Чорнобильська. Вибух на четвертому реакторі АЕС став трагедією для усього людства, наслідки якої ми відчуваємо досьогодні.

Чорнобиль ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху. Люди назавжди збережуть пам`ять про ті події, а особливо про ліквідаторів, багатьох з яких, на жаль, немає з нами. Про них будуть нагадувати чорнобильські дзвони та пісні, сповнені болю і туги.

Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики,показала,наскільки небезпечна безконтрольна сила атома і як неймовірно важко вгамувати її.

Саме тому чергова тематична кураторська година для студентів спеціальності «Професійна освіта» була присвячена річниці цієї масштабної трагедії.

Наставники академічних груп ПО-22001б, ПО-22002б та ПО-22003б ск Надія Діра та Лідія Чередник пригадали зі студентами трагічні події ранку 26 квітня 1986 року та їх вплив на життя тисяч людей, які безпосередньо постраждали від цієї катастрофи.

Студенти спеціальності «Професійна освіта» мали можливість ознайомитися із історичними фактами квітня 1986 року та їх всепланетарним значенням.

Чорнобиль – це вже історія України. Сьогодні всі ми маємо навчитися вболівати за минуле своєї держави, сприймати його таким, як воно є, формувати у собі уміння протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу, розвивати у собі потребу будувати, створювати, відроджувати заради України.

 

Надія Діра, доктор філософії,
наставник групи ПО-22001 б

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook