Вшанування жертв аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2023, 17:03
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності
26 квітня 2023 року 37 річниця Аварії на Чорнобильській атомній електростанції – найбільшої радіаційної катастрофи кінця 19 століття. Наслідки якої до сих пір відчутні у Чорнобильській зоні, для рідних і близьких загиблих та постраждалих внаслідок ліквідації наслідків.
Зустріч кураторки, Сальнікової Анни з 3 групою 3 курсу спеціальності Екологія Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології розпочалася із хвилини мовчання та вшанування пам’яті жертв цієї катастрофи світового масштабу.
26 квітня 1986 року сталася аварія на четвертому енергоблоці. З різницею в дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС внаслідок чого обвалилася частина будівель та почалася пожежа. Відбувся викид радіоактивних речовин атмосферу та транскордонна міграція радіоактивної хмари повітря.
Студенти групи обговорили ймовірні причини цієї техногенної катастрофи та наслідки для України та її громадян цієї події. Пам'ять про такі події спрямовані на формування історичної свідомості українського народу, усвідомлення величезної відповідальності при роботі з високо небезпечними речовинами та уражаючими факторами. Рівень охорони праці на промислових підприємствах, атомних електростанціях та інших потенційно небезпечних об’єктах. Із студентами провели дискусію щодо відомих фактів та отриманих ними знань у рамках вивчення радіаційних дисциплін.
Важливо не лише пам’ятати про цю подію, але й враховувати у майбутньому та мінімізувати ризики для забезпечення радіаційної безпеки.
Ця подія займає одне центральних місць у сучасній історії України як та яка не повинна повторитися. Ми повинні зберегти національну пам'ять про це та запобігти реалізації нових радіаційних загроз, зокрема, внаслідок воєнної агресії рф.
Студентка 3 курс 3 групи спеціальності Екологія,
Дрощинська Вікторія
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook