Педагоги вивчають 125 літню історію НУБіП України

28 квітня 2023, 19:04

«Славетний рідний університет —
Науки і уміння світлий храм»
(Гімн НУБіП)

 

Цьогоріч наш славетний заклад освіти, Національний університет біоресурсів і природокористування України, святкує свій черговий ювілей – 125 років з дня заснування.

З цієї нагоди студенти спеціальності «Професійна освіта» (групи 22001б, 22002, 22003 бск) разом зі своїми наставниками згадали історію становлення своєї alma-mater та вагомий внесок університетської наукової спільноти у розвиток вищої освіти та української науки.

Зібрання почалося із короткого екскурсу сторінками життєдіяльності університету: від початку розвитку до становлення як одного із найпотужніших закладів вищої освіти не тільки України, але і Європи та світу, який серед студентської молоді є флагманом передових думок та простору для реалізації.

Наставниками Лідією Чередник та Надією Дірою було наголошено, що Національний університет біоресурсів і природокористування України покращив свою позицію у міжнародному рейтингу Webometrics. Порівняно з рейтингом за 2022 рік, де університет посідав восьме місце, у цьогорічному переліку ЗВО України наш заклад посів 4 місце.

Студентам цікаво було дізнатися про шлях розвитку одного із провідних університетів світу, який почався із сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту.

Завдяки кропіткій праці директорки музею історії НУБіП України Марії Поливач та ретельно підібраним нею матеріалам студенти спеціальності «Професійна освіта» мали можливість зануритися в часи, коли відбувався перший випуск агрономів 1903 р. у кількості 32 особи. Вони складали випускні іспити голові державної екзаменаційної комісії, яким був відомий вчений-хімік, почесний член популярного Київського товариства природодослідників Дмитро Менделєєв.

Цікавим було прослідкувати весь шлях становлення університету, побачити на власні очі зміни, які відбулися із навчальними корпусами, до яких ми всі так звикли. Студенти мали змогу високо оцінити матеріально-технічну базу сьогоднішнього закладу та новітнє обладнання, на якому навчаються.

Також важливим аспектом кураторської години стало дослідження історії гуманітарно-педагогічного факультету, витоків становлення та розвитку агропедагогічного відділення у складі Київського сільськогосподарського інституту з 1924 року.

На сьогоднішній день НУБіП України-це провідний заклад вищої аграрної освіти, який традиційно посідає передові місця у міжнародних та всеукраїнських рейтингах якості надання освітніх послуг.

НУБіП – це історія, традиції та досвід. НУБіП – це творчість та креативність. НУБіП – це провідні дослідники та науковці!

Ми пишаємося тим, що є частиною дружньої та талановитої родини Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook